Søg

Efterårets udstillinger 2016

Et alsidigt program, der omfatter både socialt engageret kunst, alternativ kunsthistorie og kunst pr. post, er i vente, når Kunsthal Charlottenborg den 15. september åbner dørene til intet mindre end tre efterårsudstillinger, der udforsker kunstens strukturer og rolle.

Efterårets store, internationale udstilling, An Age of Our Own Making, præsenterer fem kunstnere fra den 3. verden, som har fokus på vores rolle som medskaber af det samfund, vi indgår i. Museum Pist Protta er en uforudsigelig og anderledes hyldestudstilling til kunsttidsskriftet Pist Protta, mens udstillingen Keep Art Flat! illustrerer, hvordan genren Mail Art afspejlede og påvirkede 70’ernes politiske klima. Der afholdes fernisering for alle tre udstillinger torsdag den 15. september fra kl. 19-22. An Age of Our Own Making 16. september – 15. januar / Fernisering: 15. september kl. 19-22 En imponerende tildækning af Kunsthal Charlottenborgs facade med kasserede kaffesække fra Ghana og en flydende ø af skrald. Det er blot nogle af de oplevelser, IMAGES 16-projektet An Age of Our Own Making byder på. Gennem skulpturer, performance, installationer, film og kollager sætter kunstnerne Ibraham Mahama (Ghana), Kamal Aljafari (Palæstina), Moshekwa Langa (Sydafrika), Tita Salina og Irwan Ahmett (Indonesien) fokus på mulighederne for at skabe, gøre krav på eller brug af rum som en del af vores praksis som borger i et samfund. Udstillingen forfølger kunstneriske undersøgelser af rummets politik og udforsker vigtigheden af, at vi deltager i samfundet og er med til at skabe de værdier, der præger det. Ved at give bud på mere helhedsorienterede verdensbilleder inspirerer værkerne til nye måder at være med- og verdensborger på. Læs mere om udstillingen.

Museum Pist Protta 16. september – 6. november / Fernisering: 15. september kl. 19-22 Kunsttidsskriftet Pist Protta er en helt særlig institution i dansk kunstliv. I gennem 35 år har tidsskriftet, der er et af Danmarks ældste, formidlet en alternativ kunsthistorie i form af over 70 originale tidskrifter med bidrag fra hundredevis af danske og udenlandske kunstnere. Redaktionen eksperimenterer altid med format, layout, papirkvalitet, trykmetode og de grafiske virkemidler i et forsøg på at give hvert nummer af tidsskriftet et selvstændigt udtryk – som en kunstudstilling i sig selv. Udstillingen om og med Pist Protta præsenterer imidlertid ikke blot selve tidsskriftet, men er en uforudsigelig og vildtvoksende museumsinstallation fuld af skulpturer, artefakter, billeder og videoer af en lang række kunstnere, der gennem tiden har bidraget til tidsskriftet. Udstillingen er tilrettelagt i tæt samarbejde med Pist Prottas redaktion, der består af kunstnerne Jesper Fabricius og Jesper Rasmussen samt grafisk designer Åse Eg Jørgensen. Læs mere om udstillingen.

Keep Art Flat! 16. september – 6. november / Fernisering: 15. september kl. 19-22 Udstillingen Keep Art Flat! er dedikeret til kunstværker udvekslet via post mellem kunstnerne i et netværk, der blomstrede op i 1970’erne. Med næsten 250 værker fra Lomholt Mail Art Archive illustrerer udstillingen, hvordan Mail Art både afspejlede og bidrog til at formgive politikken i 1970’erne. Særligt for kunstnere i Sydamerika og Østeuropa var Mail Art en måde at dele deres værker med resten af verden på. Sydamerikanske kunstnere formidlede gennem Mail Art deres syn på militærdiktaturerne i deres land, mens østeuropæiske kunstnere delte deres håb om et internationalt fællesskab, og kunstnere overalt billedliggjorde deres angst og drømme. Øst-Vest-konflikten, atomtruslen, kapitalisme og kommunisme figurerer som temaer i Mail Art-kunsten, men også ønsket om ligestilling mellem kønnene, seksuel frigørelse og miljøet. Læs mere om udstillingen.

De tre udstillinger åbner officielt 16. september. An Age of Our Own Making er et tredelt udstillingsprojekt, der udvikler sig fra maj 2016 til januar 2017 i hhv. Holbæk, Roskilde og København. Udstillingsrækken er kurateret af Solvej Helweg Ovesen og Bonaventure Soh Bejeng Ndikung og realiseret af Holbæk Kommune. Museum Pist Protta er tilrettelagt i tæt samarbejde med tidsskriftets redaktion, Jesper Fabricius, Jesper Rasmussen og Åse Eg Jørgensen. Keep Art Flat! er realiseret i samarbejde med Niels Lomholt og Golden Days.