Søg

Prisvindende danseforestilling om at leve i eksil

Dansehallerne og Kunsthal Charlottenborg præsenterer i samarbejde den syriske danser og koreograf Mithkal Alzghairs prisvindende forestilling Displacement om rodløshed og liv i eksil. Forestillingen vises den 25. september, hvor der også afholdes kunstnersamtale med Mithkal Alzghair.

Forestillingen Displacement kropsliggør det at være tvunget til at bevæge sig fra en egen dybt rodfæstet kultur til at være placeret i et ”mellemrum”, et slags ingenmandsland, hvor man er forhindret i at bevæge sig og ikke kan slå nye rødder, da det er uvist, hvad fremtiden bringer.

Hvad sker der med ens arv og identitet, når man er i eksil og nærmest bliver flænset mellem fortid, nutid og fremtid? Hvordan definerer man identiteten af ”den syriske krop” midt i krig, migration og revolution? En krop, der bærer en traditionel og levet arv, men som nu befinder sig i en krydsild mellem afgang og ankomst påvirket af komplekse politiske, sociale, militære og religiøse forhold. Alt dette sætter Mithkal Alzghair spørgsmålstegn ved i Displacement.

Mithkal Alzghairs baggrund for at skabe Displacement udspringer af et behov for at belyse realiteter omkring den syriske konflikt. Hans egen baggrund er som koreograf og danser – uddannet i hjemlandet Syrien, som han flygtede fra for at undgå militærtjeneste. Han har nu base i Frankrig.

Efter forestillingen er der en kunstnersamtale med Mithkal Alzghair og de øvrige medvirkende performere faciliteret af Michael Thouber, direktør ved Kunsthal Charlottenborg.

Displacement, der består af to dele, en trio og en solo, havde premiere i marts 2016 og vandt førsteprisen ved den internationale konkurrence ”Danse Élargie” organiseret af Théâtre de la Ville i Paris m.fl. Mithkal Alzghair er med forestillingen desuden udvalgt af det europæiske prestigefyldte netværk Aerowaves som en af de 20 mest talentfulde koreografer i 2017.

Fakta om forestillingen
Mithkal Alzghair (SY/FR): Displacement
25. september 2017 kl. 20-22
Kunsthal Charlottenborg / Øvre foyer, Nyhavn 2, 1051 København K
Varighed : Ca. 2 timer – det samlede program med forestilling og kunstnersamtale
Pris: 125 kr. / Studerende over 25 år: 75 kr. / Ung under 25 år kr. 55
Billetkøb: teaterbilletter.dk