Søg

Kulturnatten på Charlottenborg

Kulturnatten på Charlottenborg den 13. oktober byder på omvisninger i Kunsthal Charlottenborgs aktuelle udstillinger, rundvisninger på Charlottenborg Slot, kunstworkshop for børn, performance og dj’s. Og så kan du høre Poul Nyrup Rasmussen og Jacob Haugaard i samtale med kurator Mathias Kryger om Ovartaci, psykiatrien og galskab.

Program for Kulturnatten på Charlottenborg
18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 & 23.00 Omvisning i kunsthallens aktuelle udstillinger
18.00-24.00 Mad og drikke fra Apollo Kantine
18.00-21.15 Musik ved DJ Christian d’Or
18.30-22.00 Banjo Billedskole – kunstworkshop for børn i Ovartaci & Galskabens Kunst
19.00, 21.00, 22.30 Rundvisning på Charlottenborg Slot & Det Kongelige Danske Kunstakademi ved kunsthistoriker Henrik Biehl
19.15-19.30 Building a Nest – Performance ved Anne Nora Fischer og Anna Ørberg
20.00-21.00 Poul Nyrup Rasmussen og Jacob Haugaard i samtale med kurator Mathias Kryger om Ovartaci, psykiatrien og galskab 21.15-24.00 Musik ved DJ Cohnny Jazz

Talk med Poul Nyrup og Jacob Haugaard om Ovartaci, psykiatri og galskab
Kurator på udstillingen Ovartaci & Galskabens Kunst Mathias Kryger har inviteret tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og skuespiller Jacob Haugaard til en snak om Ovartaci, psykiatrien, kunsten og galskab. På baggrund af sin erfaring som protektor for Det Sociale Netværk/Headspace Danmark og sin viden indenfor psykiatriens område vil Poul Nyrup Rasmussen bidrage med holdninger til psykiatrien set i et samfundsmæssigt og politiks perspektiv, mens Jacob Haugaard vil bidrage med refleksioner over Ovartaci som figur på baggrund af personlige erfaringer og historier fra Risskov.

Omvisninger i udstillinger og historisk rundvisning
Til Kulturnatten kan man opleve kunsthallens intet mindre end fire aktuelle udstillinger med multikunstneren Yoko Ono (JP/US), performancekunstneren Tori Wrånes (NO), outsider-kunstneren Ovartaci (DK) og gruppeudstillingen Mediated Matter. Udstillingerne præsenteres ved guidede omvisninger á 15 minutters varighed hver hele time. Læs mere om udstillingerne.

Børneworkshop med Banjo Billedskole
Som en del af udstillingen Ovartaci & Galskabens Kunst afholder Banjo Billedskole kunstworkshop for børn. Her kan du afprøve en række af de teknikker, som Ovartaci arbejdede med og lave fantasifuld kunst, hvor landskaber bliver til ansigter, og mennesker og dyr smelter sammen. Læs mere om Banjo Billedskole.

Performance i udstillingen Mediated Matter
Som en del af udstillingen Mediated Matter opføres performancen ”Building a Nest” ved Anne Nora Fischer og Anna Ørberg. Publikationen Building a Nest blev udgivet i forbindelse med en performance af samme navn på Kunstakademiet i 2014, der involverede live 3D-print af et æg, oplæsning af tekster fra publikationen samt opridsning af en plantegning på gulvet i forholdet 1:1. Denne performance, der bl.a. behandler emner som reproduktion og fænomenet redebyggeri, genopføres kl. 19.15 på Kulturnatten.

Dj’s og mad fra Apollo Kantine
Aftenen igennem kan man i kunsthallens forhal desuden opleve musik fra dj’s Christian d’Or og Cohnny Jazz, mens Frederik Bille Brahes Apollo Kantine sørger for lækker mad og drikke.

Adgang med Kulturpas, der kan købes på Kunsthal Charlottenborg eller på Kulturnattens webshop for 95 kr.