Søg

Gratis adgang på Kunsthal Charlottenborg efter ny publikumsrekord

Med mere end 100.000 gæster bliver 2017 et nyt rekordår for Kunsthal Charlottenborg. For at fejre det giver kunsthallen gratis adgang til alle besøgende mellem jul og nytår.

Kunsthal Charlottenborg har i 2017 formået at løfte de kunstneriske ambitioner samtidig med at kunsthallen igen sætter publikumsrekord.

”Vi synes den bedste måde at fejre kunsthallens fremgang er sammen med vores besøgende. Derfor har vi besluttet at give gratis adgang mellem jul og nytår”, udtaler direktør for Kunsthal Charlottenborg Michael Thouber.

Siden 2015 har Kunsthal Charlottenborg næsten fordoblet besøgstallene og tredoblet entréindtægterne. Charlottenborgs Forårsudstilling samt udstillingerne med John Kørner, Ovartaci og Yoko Ono har i år tiltrukket et stort publikum, ligesom kunsthallens kunstneriske samarbejder med både Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, CPH:DOX og Chart har været med til at sikre fremgang.

En central del af kunsthallens udstillingsprogram i 2017 er også yngre internationale stjerner som Tori Wrånes, Ahmet Ögüt og Hito Steyerl. Sidstnævnte er netop kåret af det respekterede magasin ArtReview som nr. 1 på Top 100 listen over de mest indflydelsesrige i den internationale kunstverden.

Endelig har sommerens facade installationen af Ai Weiwei – og den aktuelle flygtningekrise som værket satte fokus på – trukket overskriften i hele verden.

”Det lykkelige er, at publikumsfremgangen i 2017 er kommet på grund af vores kunstneriske ambitioner. Vi har haft mulighed for at vise en række af tidens mest markante samtidskunstnere, og heldigvis har det appelleret til danskerne”, siger Michael Thouber videre.

Fakta
Kunsthal Charlottenborg har mellem jul og nytår åben 26-29. december kl. 12-20 samt den 30. december kl. 11-17. Adgangen i denne periode til kunsthallen er gratis for alle besøgende.

1. december 2017 rundede Kunsthal Charlottenborg 100.000 besøgende mod 55.000 i 2015.

Mediebureauet Meltwater har opgjort, at mere end 280 mio. mennesker globalt gennem medieomtale har læst, hørt og set værket ”Soleil Levant” af Ai Weiwei, der blev indviet på FN’s internationale flygtningedag på facaden af Kunsthal Charlottenborg.

Kunsthal Charlottenborg er en del af Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og har i 2017 modtaget støtte af Charlottenborg Art Club, Statens Kunstfond, Kulturministeriet, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, 15. Juni Fonden, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck´s Fond, OCA, Den Norske Ambassade, Goethe-Institut Dänemark, Beckett-Fonden, Oticon Fonden, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, C.A.C. Fonden, Ny Carlsbergfondet, Annie og Otto Johs. Detlefs´ Almennyttige Fond og Politiken-Fonden.