Søg

Millionstøtte sikrer store internationale kunstoplevelser på Kunsthal Charlottenborg

En donation på 4.5 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond skal løfte Kunsthal Charlottenborg til det næste niveau. Allerede i 2018 giver donationen mulighed for at se nogle af de største internationale kunstoplevelser fra blandt andet Documenta, Istanbul Biennalen og Venedig Biennalen når Kunsthal Charlottenborg henter en række internationale kunstnere og deres værker til København.

Kunsthal Charlottenborg har modtaget en generøs donation fra Det Obelske Familiefond, der over de næste tre år skal hæve kunsthallens internationale ambitioner yderligere.

Støtten til Kunsthal Charlottenborg kommer efter år med stor fremgang. Besøgstallene er næsten fordoblet på to år, hvor det samlede besøgstal i 2017 endte på 106.000 sammenlignet med 55.000 i 2015. Også hvad angår antallet af digitale besøgende på sociale medier har Kunsthal Charlottenborg oplevet stor fremgang i både 2017 og 2016.

Michael Bjørn Nellemann, der er direktør i Det Obelske Familiefond, udtaler:

”Vi anerkender den udvikling, der har været på Kunsthal Charlottenborg de senere år, og vi ønsker at være med til at løfte stedets ambitioner yderligere. Publikumssuccessen på Kunsthal Charlottenborg er opnået samtidig med, at kunsthallen har fastholdt et højt fagligt ambitionsniveau med udstillinger og arrangementer på internationalt niveau Derfor har vi valgt at engagere os i stedets program og udvikling de kommende tre år.”

Ud over de hævede besøgstal har kunsthallen også opnået stor international opmærksomhed, hvor blandt andet facade-installationen ’Soleil Levant’ af den kinesiske kunstner Ai Weiwei trak overskrifter over hele verden og nåede ud til mere end 280 mio. mennesker globalt gennem medieomtale.

 

Direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, udtaler:

 

”Vi er stolte over den tillid, Det Obelske Familiefond viser os. Med den støtte Kunsthal Charlottenborg nu har modtaget, kan vi hæve ambitionsniveauet og indgå aftaler med nogle af de kunstnere, der kræver flere års planlægning. Kort sagt gør den langsigtede donation os i stand til at få nogle af de mest toneangivende internationale kunstnere til København.”

Internationale kunstoplevelser kommer til København
Allerede om få uger kommer de første internationale bidrag fra sidste års stort anlagte Documenta til Kunsthal Charlottenborg når udstillingen #whatif åbner. Det drejer sig om videoværkerne af de anmelderroste Forensic Architecture samt det spektakulære værk ’Two Meetings and a Funeral’ (2017) skabt af Naeem Mohaiemen, der begge indgår i udstillingen ’#whatif’, der er kurateret af Irene Campolmi og skabes i samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg og Københavns internationale dokumentar filmfestival CPH:DOX.

”Vi ser det som en væsentlig opgave for Kunsthal Charlottenborg at være danskernes øjne internationalt. Vi vil gerne være de første til at vise de nye internationale stjerner og vi vil samtidig gerne bringe de største oplevelser og stjerner fra udlandet til Danmark” – udtaler Michael Thouber, direktør på Kunsthal Charlottenborg.

Over sommeren viser Kunsthal Charlottenborg den hidtil største soloudstilling af Kirstine Roepstorff, der også netop har været den danske repræsentant på Venedig Biennalen. Udstillingen på kunsthallen er kurateret af Aukje Lepoutre og viser et bredt udsnit af både nye og ældre værker af Kirstine Roepstorff.

Ved siden af Kirstine Roepstorff viser kunsthallen et hovedværk fra Istanbul Biennalen. Værket består af en kæmpemæssig filmisk installation skabt af de amerikanske kunstnere Jonah Freeman og Justin Lowe, der udstiller for første gang i Danmark nogensinde.

I september vises den første institutionelle soloudstilling i Danmark af polske Alicja Kwade, som var et af hovednavnene på den netop overståede Venedig Biennale.

Udstillingsåret på Kunsthal Charlottenborg afsluttes i november med to centrale værker fra Documenta. Det drejer sig om videoinstallationen ’Crossings’ skabt af Angela Melitopolus, der ud over sin internationale kunstkarriere også er professor på Kunstakademiets Billedkunstskoler i København. Kunstkometen Irena Haiduk, der allerede har deltaget på både Istanbul Biennalen, Whitney Biennalen i New York og Documenta, viser samtidig værket SER (Seductive Realism) i kunsthallens biograf.

Flere års støtte fra Det Obelske Familiefond
Engagementet i Kunsthal Charlottenborg er ikke nyt for Det Obelske Familiefond, der var den første private fond til at støtte Kunsthal Charlottenborg efter Michael Thouber blev udnævnt til direktør i efteråret 2015. Donationerne fra Det Obelske Familiefond har således været et vigtigt grundlag for udviklingen på Kunsthal Charlottenborg både det seneste år og de kommende tre år.

I 2017 modtog Kunsthal Charlottenborg også generøs støtte fra disse private fonde: Augustinus Fonden, 15. Juni Fonden, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Beckett-Fonden, Oticon Fonden, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, C.A.C. Fonden, Ny Carlsbergfondet, Annie og Otto Johs. Detlefs’ Almennyttige Fond og Politiken-Fonden.

Statens Kunstfond har i 2017 og 2018 samtidig bevilliget 2 mio. kr. til Kunsthal Charlottenborgs udstillingsprogram.