Søg

Stor sommeråbning af internationale stjerner på Kunsthal Charlottenborg

Den 15. juni slår Kunsthal Charlottenborg dørene op til to store soloudstillinger med hovedværker fra sidste års prominente biennaler i Venedig og Istanbul af hhv. Kirstine Roepstorff og Jonah Freeman & Justin Lowe. I hele udstillingsperioden vises derudover Julian Rosefeldts banebrydende filmværk med Cate Blanchett i hovedrollen. Til ferniseringen på sommerens udstillinger vil Trentemøller stå for musikken og Apollo Bar & Kantine serverer lækker mad og drikkevarer.

Fredag den 15. juni kl. 18-22 markeres åbningen af Kunsthal Charlottenborgs sommerudstillinger med en festlig fernisering, hvor Apollo Bar står for drikkevarer og musikprogram: Josefine Winding og Mads Axelsen vil spille fra kl. 18-21 og Trentemøller T.O.M spiller fra kl. 21-02. Samme dag er der Rundgang 2018 på Kunstakademiets Billedkunstskoler kl. 15-20. Entréen er gratis til begge arrangementer, og alle er velkomne!

Kirstine Roepstorff: Renaissance of the Night
Over sommeren vises den hidtil største soloudstilling med Kirstine Roepstorff med titlen Renaissance of the Night. Udstillingen præsenterer Roepstorffs hovedværk fra Venedig Biennalen 2017, hvor hun repræsenterede Danmark i den Danske Pavillon, samt et stort udvalg af ældre og helt nye værker. Aukje Lepoutre Ravn har kurateret udstillingen, der iscenesættes som en gennemgribende totalinstallation i hele Kunsthal Charlottenborgs sydfløj, og kredser om fænomenerne mørke, opløsning og transformation.

Udstillingen er generøst støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Oticon Fonden, Knud Højgaards Fond, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, Axel Muusfeldts Fond. Sponsorater: Flügger, Stouenborg, Louis Poulsen, Kvadrat, Sten & Grus Prøvestenen A/S.
Læs mere om udstillingen her.

Jonah Freeman & Justin Lowe: Scenario in the Shade
Kunsthal Charlottenborg præsenterer den første soloudstilling i Skandinavien med den New York-baserede kunstnerduo Jonah Freeman & Justin Lowe. Totalinstallationen Scenario in the Shade er et arkitektonisk og scenografisk værk, baseret på den undergrunds- og ungdomskultur, der finder sted i San San Metroplex, en fiktiv byregion af tæt forbundne nabobyer langs den californiske kyst.

Den omfattende totalinstallation strækker sig over hele Kunsthal Charlottenborgs nordfløj og præsenterer også det filmiske hovedværk, der blev vist på Istanbul Biennalen 2017 kurateret af Michael Elmgreen og Ingar Dragset. Virkeliggørelsen af Scenario in the Shade er oprindeligt gjort mulig takket være generøs støtte fra Red Bull Arts NY. Læs mere om udstillingen her.

Julian Rosefeldt: Manifesto
I det banebrydende værk Manifesto af den anmelderroste tyske kunstner Julian Rosefeldt, trækkes tråde til kunstmanifester fra det 19. og 20. århundrede. I en fortolkning af Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevich, André Breton, Elaine Sturtevant, Sol LeWitt, Jim Jarmusch og andre betydelige tænkere og kunstnere, har Rosefeldt klippet og samlet en collage af kunstneres manifester for at stille spørgsmålstegn ved kunstnerens rolle i det moderne samfund. Rosefeldts tekstcollager fremføres af tretten forskellige personer, blandt andet en skolelærer, en koreograf, en dukkefører, en nyhedsvært, en fabriksarbejder og en hjemløs mand. Alle rollerne spilles af skuespiller Cate Blanchett, der puster nyt dramatisk liv i disse berømte ord revet ud af deres sammenhæng.

Manifesto fik dansk biografpremiere i 2017, og blev samme år udvalgt som en af de største oplevelser på Sundance Festival af magasinet Rolling Stones. Læs mere om filmen her.