Søg

Kæmpe åbningsfest for efterårets udstillinger på Kunsthal Charlottenborg

Den 20. september slår Kunsthal Charlottenborg dørene op til efterårets store udstillinger, der byder på samtidskunst i stor skala og kraftfulde poetiske skulpturlandskaber. Soloudstillingen Alicja Kwade ’Out of Ousia’ og gruppeudstillingen ’Big Art’ – samtidskunst i Bjarke Ingels Groups arkitektur fejres med talk med Bjarke Ingels og en række af de udstillende kunstnere i Kunstakademiets Festsal samt stor åbningsfest kl. 18-24 med DJ samt mad og drikke fra Apollo Bar & Kantine.

Torsdag den 20. september kl. 18-24 markeres åbningen af Kunsthal Charlottenborgs efterårsudstillinger med talk, fest og fernisering. Her vil man kunne møde kuratorerne på de to udstillinger, ligesom en lang række af kunstnerne vil være til stede, heriblandt Alicja Kwade, Bjarke Ingels, John Kørner, Julie Edel Hardenberg, Superflex, Victor Ash, Andrew Zuckerman, Benoit Maire og Es Devlin, der bl.a. er kendt for at skabe store sceneshows for Beyoncé, Adele og The Weeknd. Det vil være muligt at købe mad og drikkevarer fra Apollo Bar. Ferniseringen er gratis og åben for alle.

Big Art
Udstillingen Big Art er Kunsthal Charlottenborgs hidtil mest omfangsrige udstilling af samtidskunst i stor skala. Udstillingen viser kunstværker af en række af verdens mest anerkendte samtidskunstnere, der alle indgår i BIG-Bjarke Ingels Groups arkitektur verden over. Udstillingens titel refererer samtidig til, at alle værker er i stor skala, og bliver vist i den størrelse på kunsthallen som de oprindeligt er tænkt til bygninger og byrum. De deltagende kunstnere er: A Kassen, Victor Ash, Douglas Coupland, Es Devlin, Shepard Fairey, Peter Funch, Julie Edel Hardenberg, Jeppe Hein, HuskMitNavn, John Kørner, Benoit Maire, Tomás Saraceno, Kaspar Astrup Schröder, Snarkitecture, SUPERFLEX, Martin de Thurah, Lars von Trier, Andrew Zuckerman, Ai Weiwei. Udstillingen er kurateret af Michael Thouber. Læs mere her.

Alicja Kwade: Out of Ousia 
Udstillingstitlen Out of Ousia slår tonen an til kunstkometen Alicja Kwades (f. 1979) første store soloudstilling i Danmark. Med afsæt i en poetisk minimalisme og kraftfulde skulpturer har den polskfødte kunstner skabt en udstilling, der stiller spørgsmål til videnskaben og sociale konventioner. En vase skabt af støvet fra en blendet PowerMac, surrealle spejlinger og et helt nyt værk skabt særligt til udstillingen bestående af enorme stenkugler der let svæver i luften er blandt de skulpturelle elementer, der udgør udstillingen, og som er med til både at overraske og skabe eftertanke. Udstillingen er kurateret af Marie Nipper. Læs mere her.

Talk: Big Art – samtidskunst i stor skala i Bjarke Ingels Groups arkitektur
Deltagende kunstnere: Bjarke Ingels, Andrew Zuckerman, Victor Ash, Es Devlin, Julie Edel Hardenberg, John Kørner, Benoit Maire m.fl.
Moderator: Michael Thouber, kurator og direktør på Kunsthal Charlottenborg
Sted: Festsalen, Kunstakademiet
Læs mere her