Søg

Børnene bestemmer på Kulturnatten 2018 på Charlottenborg

På Kulturnatten den 12. oktober overtager børnene Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med IMAGINARIUM og elevrådet fra Præstemoseskolen. Børnene inviterer på workshops og rundvisninger i udstillingen ’Big Art’ og i Alicja Kwades legende skulpturlandskaber. Derudover er der fernisering på den svenske kunstnerduo Bigert & Bergströms ’Solar Egg’ – et fem meter højt guldæg med sauna indeni – rundvisninger på Charlottenborg Slot og lanceringen af Kunstakademiets nye Jorn-plakater. DJ og Dagens Ret i Apollo Bar.

Program for Kulturnatten på Charlottenborg:

17.00-18.00 CHARLOTTENBORG ART TALK: Bigert & Bergström i samtale med kunsthallens direktør Michael Thouber (gratis)

18.00-24.00 FERNISERING på ‘Solar Egg’ af Bigert & Bergström for Riksbyggen (gratis)

18.00-24.00 KUNSTHAL CHARLOTTENBORGS UDSTILLINGER ER ÅBNE (Kulturpas):
‘Big Art’, Alicja Kwade ‘Out of Ousia’

18.00-22.00 LYN-OMVISNINGER af børnene i Kunsthallens aktuelle udstillinger (hver halve time kl. hel og halv, med Kulturpas)

18.00-22.00 SMADRE-WORKSHOP inspireret af udstillingen Alicja Kwade ‘Out of Ousia’ (løbende, med Kulturpas)

18.00-22.00 JAMAICA DANS, workshop (hver halve time kl. hel og halv, med Kulturpas)

18.30 / 19.30 / 20.30 / 21.30 KUNST QUIZZEN om de aktuelle udstillinger (Kulturpas)

18.00-22.00 DAGENS RET serveret af Apollo Kantine, bestemt af børnene

19.00 / 21.00 / 22.30 HISTORISKE RUNDVISNINGER på Charlottenborg Slot & Det Kongelige Danske Kunstakademi ved kunsthistoriker Henrik Biehl (Kulturpas)

21.30-24.00 DJ og Apollo Bar (Kulturpas)

Børnene bestemmer
Børnene bestemmer hedder et nyt initiativ, hvor Kunsthal Charlottenborg overgiver ansvaret til børn. På baggrund af et workshopforløb står elevrådet på Præstemoseskolen med børn fra 7.-9. klasse for al formidling af kunsthallens aktuelle udstillinger på Kulturnatten 2018. Aftenen byder på lynomvisninger af børn i udstillingerne med efterfølgende quiz, smadreworkshop med inspiration fra udstillingen Alicja Kwade Out of Ousia, og hvis man trænger til varme på aftenen er der både mulighed for chillispisning i Bigert & Bergströms Solar Egg og danseworkshop med udgangspunkt i Body Rock, SUPERFLEX’ bidrag på Big Art-udstillingen. Børnene bestemmer arrangeres i samarbejde med IMAGINARIUM og er støttet af Bikubenfonden. Læs mere om udstillingerne.

Fernisering på fem meter højt guldæg med sauna indeni
På Kulturnatten er der fernisering på et fem meter højt guldæg med sauna indeni midt i Kunsthal Charlottenborgs gård. Det prisvindende guldæg Solar Egg er skabt af den svenske kunstnerduo Bigert & Bergström for Riksbyggen, og er en social skulptur skabt på baggrund af den nordiske saunatradition, hvor både københavnere og besøgende i byen kan mødes. På selve Kulturnatten vil saunaen ikke være tændt, men åbningen markeres med en talk med Bigert & Bergström kl. 17 og det vil være muligt at opleve Solar Egg indefra og booke en saunatid. Læs mere om værket. 

Historisk rundvisning og lancering af Jorn-plakater
Endelig bliver der mulighed for at komme bag murene på Det Kongelige Danske Kunstakademi, når historiker Henrik Biehl giver rundvisninger på Charlottenborg Slot. Derudover lancerer Kunstakademiet til Kulturnatten tre plakater, skabt med udgangspunkt i Asger Jorn-værker fra Kunstakademiets grafiske samling. Få et unikt indblik i Kunstakademiets samlinger og køb plakaterne i Kunsthal Charlottenborgs boghandel under Kulturnatten.

Dj’s og mad fra Apollo Kantine
Aftenen igennem kan man i kunsthallens forhal desuden opleve musik mens Apollo Kantine sørger for lækker mad og drikke.