Søg

Program for forår/sommer 2019

I foråret 2019 sætter Kunsthal Charlottenborg fokus på Europa og EU i en gruppeudstilling præsenteret i samarbejde med CPH:DOX. På samme tid vises udstillinger med kunstneriske talenter fra Danmark og norden samt lande som Iran, Israel Sydkorea, Tyrkiet og USA. Over sommeren giver kunsthallen plads til en storslået udstilling med Jesper Just, der viser hans hidtil mest omfangsrige video installation, der tidligere har været vist på Palais de Tokyo i Paris og i dag indgår i samlingen på The Met i USA.

Programmet for forår/sommer 2019 på Kunsthal Charlottenborg inkluderer kunstneriske talenter, etablerede kunstnere og internationale udstillinger, der præsenterer aktuelle samfundsmæssige udfordringer i kunst og politik.

Alicja Kwade Out of Ousia
21. september 2018 – 17. februar 2019

Udstillingstitlen Out of Ousia slår tonen an til kunstkometen Alicja Kwades første store institutionelle soloudstilling i Danmark: Med afsæt i en poetisk minimalisme og kraftfulde skulpturer har den polskfødte kunstner skabt en udstilling, der stiller spørgsmål til videnskaben og sociale konventioner. Udstillingen er kurateret af Marie Nipper. Læs mere her.

Charlottenborg Forårsudstilling
2. februar – 10. marts 2019 / Fernisering: 1. februar kl. 19-24 (udstillingen lukker kl. 22.00)

Charlottenborg Forårsudstilling er én af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa og har siden 1857 været en del af Kunsthal Charlottenborgs årsprogram. Udstillingen byder traditionen tro på et særligt udvalg af værker indenfor fagområderne kunst, arkitektur og design. Charlottenborg Forårsudstilling 2019 modtog 657 ansøgninger, hvoraf 45 udvalgte kunstnere fra hele verden står bag de 78 værker, der i år udstilles. Udstillingen byder på kunstneriske bidrag af etablerede kunstnere, men også spirende talenter fra både Danmark og Europa samt lande som Iran, Israel, Sydkorea, Tyrkiet og USA. Læs mere her.

Europa Endlos
23. marts – 11. august 2019 / Fernisering: 22. marts

Kunsthal Charlottenborg sætter i 2019 Europa og EU på dagsordenen med en gruppeudstilling præsenteret i samarbejde med CPH:DOX, en af verdens vigtigste dokumentarfilmfestivaler.
Foråret er markeret af to afgørende begivenheder i europæisk politik: Storbritanniens annoncerede Brexit og valget til Europa-Parlamentet. Begge dele berører EUs mange millioner indbyggere, der med det kommende valg får mulighed for at få indflydelse på Europas fremtid og forholdet til resten af verden. Udstillingen præsenterer en række internationale kunstnere, heriblandt Monica Bonvicini, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Daniil Galkin, Bouchra Khalili og Fischli Weiss, der forholder sig til temaer, der kommer til at spille en central rolle i den kommende EU-valgkamp såsom identitet, grænser, fællesskab og migration. Udstillingen kurateres af Henriette Bretton-Meyer og ledsages af talrige filmvisninger, debatter og talks. Læs mere her.

Afgang 2019
13. april – 19. maj 2019 / Fernisering: 12. april

Afgang er den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Udstillingen fejrer og fremviser helt nye værker skabt af 28 dimittender fra Kunstakademiet og er på én gang kronen på værket og en indsigt i de sidste 6 års uddannelsesproces. Årets udstillende kunstnere er:
Joakim Almroth, Harry Anderson, Lea Anic, Emilie Bausager, Hans F. Beck, Mathilde Bjerre, Camilla Fagerli, Adam Fenton, Maja Fjord Fjord, Gilbert Gordon, Tore Hallas, Ellis Achong Karker, Jeppe Lange, Linda Karin Larsen, Lotte Lind, Mia Line, Isabella Martin, Kim Richard Adler Mejdahl, Lou Mouw, Karen Nhea, Jacob Olsson, Maria Nørholm Ramouk, Benjamin Savi, Rasmus Emil Styrmer, Gianna Surangkanjanajai, Iselin Toubro, Aia Turan, Johanne Cathrine Haugen Østervang. Udstillingen kurateres af Katarina Stenbeck og Maria Berrios. Læs mere her.

Jesper Just Servitudes
15. juni – 11. august 2019 / Fernisering: 14. juni

I sommeren 2019 slår Kunsthal Charlottenborg dørene op til en storslået soloudstilling med den danske kunstner Jesper Just. Med greb fra arkitekturen transformerer Just Kunsthal Charlottenborgs sydfløj til et univers af billeder, musik og rumlige installationer, der tilsammen udtrykker tilstedeværelsen af et fravær.
Servitudes er Jesper Justs hidtil mest omfattende videoinstallation. Værket er optaget i One World Trade Center og havde premiere i 2015 på Palais de Tokyo i Paris og er købt til samlingen på Metropolitan Museum of Art i New York takket være støtte fra Ny Carlsberg Fondet. Udstillingen er skabt i samarbejde med MAAT – Museum of Art, Architecture & Technology i Lissabon og er kurateret af Irene Campolmi. Læs mere her.