Søg

Fernisering på Charlottenborg Forårsudstilling 2019

Charlottenborg Fonden og Kunsthal Charlottenborg er endnu engang klar til at slå dørene op til Charlottenborg Forårsudstilling, én af de vigtigste åbne og censurerede udstillinger i Europa siden 1857. Ferniseringen finder sted fredag den 1. februar kl. 19-24, udstillingen lukker kl. 22. Der er gratis entré og alle er velkomne.

Med stor fornøjelse inviterer Charlottenborg Fonden og Kunsthal Charlottenborg til fernisering på Charlottenborg Forårsudstilling 2019. Ferniseringen finder sted fredag den 1. februar kl. 19-24 (udstillingen lukker kl. 22).

Kl. 19.30 er der velkomsttale ved Thomas Lindvig, bestyrelsesformand for Charlottenborg Fonden. Derefter er der åbningstale på vegne af årets jury ved Linda Korndal, arkitekt, hvor årets Soloprisvinder afsløres.

I år er 45 danske og internationale kunstnere og kunstnergrupper sluppet gennem nåleøjet blandt de 657 ansøgninger, juryen har modtaget. Tilsammen udstilles 78 værker skabt af etablerede kunstnere, men også spirende talenter fra både Danmark og Europa samt lande som Iran, Israel, Sydkorea, Tyrkiet og USA. Derudover præsenterer sidste års modtager af Soloprisen, Kim Richard Adler Mejdahl, et nyt filmværk DAYS OF AL til Charlottenborg Forårsudstilling 2019.

Juryen består i 2019 af Tove Storch (billedkunstner, DK), Anna Krogh (kurator, DK), Anna Bjerger (billedkunstner, SE), Linda Korndal (arkitekt, DK) og Irene Griegst (smykkekunstner, MA/DK). Med deres kunstfaglige praksis og stærke internationale udsyn har de ikke blot udvalgt årets deltagende kunstnere, men også nomineret fem deltagere til årets Solopris, hvor vinderen offentliggøres på åbningsaftenen.

DJs Slow Coach Club sørger for musik hele aftenen og Apollo Kantine serverer dagens ret for 85 kr. Entréen er gratis og alle er velkomne.

Læs mere om Charlottenborg Forårsudstilling 2019.