Søg

Ny udstilling med dansk vinder af “verdensmesterskabet i tegneseriekunst”

Som kun 17-årig blev Halfdan Pisket optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han blev uddannet i 2009. I januar 2019 vandt han prisen for bedste serie ved Festival International de la Bande Dessinée, der regnes som tegneseriebranchens svar på filmfestivalen i Cannes. Nu åbner Kunsthal Charlottenborg en udstilling med og om Halfdan Piskets prisvindende tegneserie ’Dansker-Trilogien’. Ferniseringen finder sted torsdag den 7. februar kl. 17-19.

Halfdan Piskets Dansker-Trilogien har netop vundet den største pris til dato for bedste serie ved en af verdens største tegneseriefestivaler, Festival International de la Bande Dessinée, i den franske by Angoulême. Nu præsenterer Kunsthal Charlottenborg en udstilling med den prisvindende tegneserie.

Trilogien indeholder værkerne ’Desertør’, ’Kakerlak’ og ’Dansker’. Første bind følger i Halfdan Piskets fars fodspor fra hans opvækst i en lille landsby i grænselandet mellem Tyrkiet og Armenien, og dernæst fortsætter rejsen til Danmark og et liv som fremmedarbejder i andet bind. Endelig tager sønnen læserne gennem farens tilværelse som kriminel og beskriver, hvordan det er at være dansker og blive gammel. Det er dog ikke kun historien om en far, men også om den udviste indvandrer, taxachaufføren, grønthandleren og hashsælgeren, der kæmper for en plads i et fremmed samfund og møder både vold, sagsbehandlere, venskaber og kærlighed.

Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg viser grafiske kunstværker, som Halfdan Pisket har skabt ovenpå tegneserieuniverset samt skitser, familiefotos og andet materiale, der har dannet grundlag for Dansker-Trilogien. I forbindelse med ferniseringen vil der være en samtale mellem Halfdan Pisket og Michael Thouber, direktør på Kunsthal Charlottenborg.

Læs mere om udstillingen her.