Søg

Sjælsmarks børn overmaler Kunsthal Charlottenborg

En række af børnene fra Udrejsecenter Sjælsmark rykker fra slutningen af januar ud af udrejsecenteret og ind på Kunsthal Charlottenborg i København. Her vil børnene male deres historie direkte på væggen samt udstille værker de lavet igennem 2019. Kunstprojektet 'Sjælsmarks børn rykker ud' er skabt af billedkunstner Camilla Blachmann i samarbejde med journalist Liv Krasnik og vises 4. februar - 8. marts på Kunsthal Charlottenborg.

Børnenes på Sjælsmarks mistrivsel har gennem flere år været diskuteret på Christiansborg, og under de seneste regeringsforhandlinger samt finanslovsforhandlinger var børnenes omstridte fremtid et centralt emne. Det blev her besluttet, at børnene og deres familier senest 1. april 2020 skal flytte til Avnstrup med forsikring om bedre forhold.

Nu får de omdiskuterede børn på Udrejsecenter Sjælsmark mulighed for selv at formidle deres historie i en ny udstilling, der åbner den 4. februar 2020 på Kunsthal Charlottenborg.

Det sker med billedkunstner Camilla Blachmanns kunstprojekt Sjælsmarks børn rykker ud, der er blevet til i et samarbejde med journalist Liv Krasnik. Gennem 2019 har Camilla Blachmann besøgt udrejsecenter Sjælsmark ugentligt, hvor hun sammen med børnene har tegnet og malet børn på flugt direkte på væggene.

Alle værker bliver sat til salg, hvoraf al overskud går til projektet forsættelse på Hjemrejsecenter Avnstrup.

Program for ferniseringen
17.00: Foyer. Stjernekoret – musikalsk velkomst med børnekor og musikere fra Goldschmidts Musikakademi, som giver musikundervisning til børn på Udrejsecenter Sjælsmark.

17.10: Velkomst af Camilla Blachmann (billedkunstner) og Michael Thouber (Charlottenborg).

17.20-17.45: Trapperummet. Udstilling af værker og vægmaleri
Løbende i biografen: Video fra Sjælsmark af Gabriel Blachmann.

18.00-18.15: Kantinen: Nødhjælpsorkestret – Bobo Moreno, Al Agami, Dan Rasmussen, Ole og Peter Kibsgaard, som turnerer og giver musikundervisning til asylcentre, herunder Udrejsecenter Sjælsmark.

18.20: Kantinen. Indspark ved skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum.

18.30: Kantinen. Talk med Poul Madsen (Ekstra Bladet) som moderator. I panelet sidder:
Rasmus Kjeldahl (Børns Vilkår), Anne La Cour (Røde Kors), Michael Thouber (Kunsthal Charlottenborg), Özlem Cekic (Brobygger og aktivist).

19.00: Kantinen. Minikoncert ved Thøger Dixgaard.

19.30: Kantinen. Deltagelse i efterfølgende fællesmåltid 85 kr. Drikkevarer kan købes i baren.

Sjælsmarks børn rykker ud vises 4. februar – 8. marts 2020 på Kunsthal Charlottenborg.