Søg

Program for forår/sommer 2020

I første halvdel af 2020 præsenterer Kunsthal Charlottenborg en gruppeudstilling kurateret af det New York baserede kunstnerkollektiv DIS præsenteret i samarbejde med CPH:DOX. På samme tid kan besøgende opleve udstillinger med kunstneriske talenter fra Danmark og Europa samt lande som Israel, Rusland og USA. Over sommeren slår kunsthallen dørene op til en soloudstilling med den internationalt anerkendte kunstner Jane Jin Kaisen, der viser sit overvældende filmværk Community of Parting fra Den Koreanske Pavillon på Venedig Biennalen sidste år.

Programmet for forår/sommer 2020 på Kunsthal Charlottenborg inkluderer kunstneriske talenter, etablerede kunstnere og internationale udstillinger, der byder på filmiske miljøer og installationer i krydsfeltet mellem fortid og fremtid og mellem personlige og kollektive historier.

Charlottenborg Forårsudstilling 2020
2. februar – 8. marts 2020 / Fernisering: 1. februar kl. 19-24 (udstillingen lukker kl. 22.00)

Charlottenborg Forårsudstilling er én af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa og har siden 1857 været en del af Kunsthal Charlottenborgs årsprogram. Udstillingen byder traditionen tro på et særligt udvalg af værker indenfor fagområderne kunst, arkitektur og design. Charlottenborg Forårsudstilling 2020 modtog 736 ansøgninger, hvoraf 70 udvalgte kunstnere fra hele verden står bag de 134 værker, der i år udstilles. Udstillingen byder på kunstneriske bidrag af etablerede kunstnere, men også spirende talenter fra både Danmark og Europa samt lande som Israel, Rusland og USA. Læs mere her.

DIS presents What Do People Do All Day?
20. marts – 9. august 2020 / Fernisering: 19. marts

Det New York-baserede kunstnerkollektiv DIS står bag videoplatformen dis.art, som viser et væld af forskellige hybride film udført af kunstnere, filmskabere og tænkere. Udstillingen DIS presents: What Do People Do All Day? præsenterer et udvalg af spektakulære videoværker fra dis.art og fremhæver dét, der drager DIS lige nu: tilhørsforhold i en rodløs netværksbaseret verden; forstædernes indtog; kunstig intelligens; forholdet mellem teknologi, vision og magt, samt arbejdets fremtid. Udstillingen sammenstiller overflade og kompleksitet, fortid og fremtid, pædagogik og kunst og stiller netop dette spørgsmål om hvad folk egentlig laver i løbet af dagen, for dels at anerkende vores aktuelle passivitet og dels aktivt at undersøge, hvad der bør gøres. Udstillingen er kurateret af DIS, skabt i samarbejde med Tranen – Rum for Samtidskunst og præsenteret i samarbejde med CPH:DOX. Læs mere her.

Afgang 2020
18. april – 24. maj 2020 / Fernisering: 17. april

Afgang er den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Udstillingen fejrer og fremviser værker skabt af de nyeste talenter fra Kunstakademiet og er på én gang kronen på værket og en indsigt i de sidste 6 års uddannelsesproces.
Publikum kan møde alt fra maleri over komplekse medieinstallationer til tekstudsagn og skulpturelle genstande. Kunstnerne bidrager individuelt til udstillingen, der samlet giver et helt unikt billede af, hvad der rører sig på scenen for samtidskunst. Afgang 2020 ledsages desuden af to events 6. maj og 20. maj, der byder på performances, omvisninger, filmvisninger m.m. Udstillingen er kurateret af Helga Just Christoffersen. Læs mere her.

Jane Jin Kaisen Community of Parting
13. juni – 9. august 2020 / Fernisering: 12. juni

Henover sommeren dedikerer Kunsthal Charlottenborg den store sydfløj til en soloudstilling med den internationalt anerkendte kunstner Jane Jin Kaisen. Centralt i udstillingen er den koreansk-fødte danske kunstners overvældende filmværk Community of Parting, der blev vist i Den Koreanske Pavillon som del af den prestigefyldte Venedig Biennale sidste år. Værket er til dels selvbiografisk, hvor kunstnerens egen splittede baggrund som koreansk adopteret spiller sammen med myter, ritualer og historiske begivenheder. På Kunsthal Charlottenborg vil filmen indgå som del af en større installation, der inkorporerer materialer som rispapir, tekstil og fundne objekter. Herfra trækkes forbindelser til et udvalg af Kaisens tidligere og nye værker, der kredser om emner som hukommelse, adskillelse, oversættelse og migration i krydsfeltet mellem personlige og kollektive historier. Community of Parting ledsages af en ny publikation. Udstillingen er kurateret af Henriette Bretton-Meyer. Læs mere her.

Fotos: (1) Olivia Erlanger & Luis Ortega Govela, Garage, 2018. Still foto, Dis.art. Courtesy Olivia Erlanger & Luis Ortega Govela. (2) Jane Jin Kaisen, Community of Parting, 2019. Still fra dobbelt-kanals videoinstallation. Courtesy Jane Jin Kaisen. (3) Niels Østergaard Munk, Mo(nu)ment, 2018. 60×60 cm. 120 film, inkjet print.