Søg

Hjælpepakke fra Det Obelske Familiefond redder året for Kunsthal Charlottenborg

Det Obelske Familiefond har netop uddelt hjælpepakker til at dække tab under Coronakrisen, og Kunsthal Charlottenborg har også modtaget generøs støtte.

Den igangværende Corona-pandemi har siden januar 2020 bragt Danmark og resten af verden ind i en krisesituation, som har ændret vores hverdag fundamentalt. Det Obelske Familiefond blev hurtigt opmærksomme på de udfordringer, som pandemien medførte for landets kunsthaller.

En stor del af kunsthallernes driftsudgifter bliver dækket af indtægter genereret fra entrébilletter, partnerskaber, sponsorater, udlejning, arrangementer samt butikssalg og cafédrift. Omfanget af disse indtægter er selvsagt faldet betragteligt siden Danmark lukkede ned den 10. marts. Fondet besluttede gennem dialog med Foreningen af Kunsthaller i Danmark at oprette en særpulje på 4 mio. kroner specifikt målrettet de danske kunsthallers tabte indtjening siden nedlukningen af Danmark.

Christen W. Obel, bestyrelsesformand i Det Obelske Familiefond, udtaler:

”Covid-19 skaber store udfordringer for kulturlivet, og vi er særligt optaget af hvordan det påvirker aktørerne indenfor vores indsatsområder bl.a. samtidskunsten. Kunsthallerne er, som institutioner for samtidskunsten, aktører vi kender godt, og som vi gerne giver en særlig håndsrækning i den her vanskelige tid.”

Den generøse donation fra Det Obelske Familiefond har afgørende betydning for Kunsthal Charlottenborg, forklarer direktør Michael Thouber:

”Jeg er dybt taknemmelig og imponeret over, hvor hurtigt fondet har reageret i denne krisesituation. Det Obelske Familiefond har allerede gennem de seneste år været en helt afgørende partner i udviklingen af Kunsthal Charlottenborg. Denne generøse hjælpepakke er afgørende for, at vi kan videreføre den succes, vi har oplevet de senere år, og for at vi også resten af året kan afvikle udstillinger og arrangementer på internationalt niveau.”

Kunsthal Charlottenborg har i alt modtaget 430.000 kr. af Det Obelske Familiefond i hjælpepakke.