Søg

Charlottenborgs Kaffeklub sætter fokus på kunst i medierne og kunstnernes stemme

Charlottenborgs Kaffeklub er et initiativ skabt af Kunsthal Charlottenborg og Bikubenfonden, hvor den politiske verden møder kunstmiljøet til en kop kaffe og en åben samtale om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse. Kunst i pressen, kunstens mediedækning og mediernes ansvar for udviklingen af en fælles samfundsforståelse er omdrejningspunktet i det fjerde møde i rækken af Charlottenborgs Kaffeklub 28. april kl. 8.30-10.00, der denne gang afholdes som en digital event.

”DR skal lægge særlig vægt på sin rolle som initiativtager til og formidler af dansk kunst og kultur”
– DRs public service kontrakt

Hvordan dækker de danske medier kunsten? Hvor er de toneangivende kunstnere i den offentlige debat? Hvorfor får skandalerne ofte mest spalteplads? Og hvad er de mest vellykkede eksempler på kunst og kulturformidling i de danske medier? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver talt om til denne udgave af Charlottenborgs Kaffeklub.

Hvis den bedste kunst skal ud til alle borgere, har medierne et væsentligt ansvar. Danmarks Radio modtager mere i årlig støtte end samtlige danske museer tilsammen. I public service kontrakten fremgår det, at DR skal formidle dansk kunst og kultur. I aftalen om den offentlige mediestøtte til dagblade og internetmedier nævnes kunsten til gengæld ikke med et ord.

Hvordan sikrer vi at mediedækningen af kunsten styrkes, og at fortællingen om kunstens potentiale skærpes på demokratisk vis? Hvordan sikrer vi at kunstnerne og kunstinstitutionerne bidrager med mere relevant indhold til medierne? Og kan vi i samarbejde udvikle et fælles sprog om kunsten?

Til Charlottenborgs Kaffeklub #4 debatteres kunstens stemme – eller manglen på samme – i den offentlige debat, og hvordan man styrker den danske mediedækning af kunsten.

Panel 1
Kasper Sand Kjær, Kulturpolitisk ordfører, Medlem af Folketinget, Socialdemokratiet
Maja Malou Lyse, Billedkunstner
Katrine Hornstrup Yde, Kulturredaktør Information
Nathalie Ostrynski, Kulturredaktør Berlingske Tidende
Jane Sandberg, Direktør Enigma

Pause: Lasse Horne Kjældgaard, leder af H.C. Andersen Centret på SDU. Essayistisk bud på kunstens positions i velfærdsstaten ved Lasse Horne Kjældgaard.

Panel 2
Birgitte Bergman, Kulturpolitisk Ordfører, Medlem af Folketinget, Det Konservative Folkeparti
Henrik Bo Nielsen, Kulturdirektør DR
Mette Davidsen-Nielsen, Kulturredaktør Politiken
Anna Maltzer, Teaterdirektør Mungo Park
Rane Willerslev, Direktør Nationalmuseet

Ordstyrer: Lene Johansen, journalist og tidligere studievært på DR

Velkomst ved Michael Thouber, Direktør Kunsthal Charlottenborg.

Arrangementet afvikles via livestream grundet Covid-19 restriktioner.
Tilmelding: Deltagelse i digital event på Zoom er er gratis via tilmelding på Billetto.

Om Charlottenborgs Kaffeklub
Charlottenborgs Kaffeklub er stedet, hvor den politiske verden møder kunstmiljøet til en kop kaffe og en åben samtale om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse.

Charlottenborgs Kaffeklub har som mål at styrke udbredelsen af kunsten i Danmark og skabe forståelse for kunstens betydning for mennesker og samfundet. Charlottenborgs Kaffeklub er arrangeret i samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg og Bikubenfonden.

Praktisk information
Charlottenborgs Kaffeklub #4: Kunst i medierne og kunstnernes stemme
28. april 2021 kl. 8.30-10.00
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Entré: Gratis digital event på Zoom, tilmelding skal ske via online tilmelding på Billetto.

Hashtag til sociale medier: #charlottenborgskaffeklub