Søg

Vinder af Årets udstilling 2020

Tirsdag den 15. juni blev vinderne af Kunstkritikerprisen 2020 afsløret. Blandt de fem prismodtagere var udstillingen ’Community of Parting’ af Jane Jin Kaisen, der blev vist sidste sommer på Kunsthal Charlottenborg.

Community of Parting af Jane Jin Kaisen har netop modtaget prisen som ’Årets udstilling’ ved Kunstkritikerprisen 2020, der fandt sted her til aften på Kunsthal Charlottenborg i København.

Den internationalt anerkendte kunstner Jane Jin Kaisens anmelderroste soloudstilling blev vist sidste sommer på Kunsthal Charlottenborg. Udstillingen, der er den hidtil mest omfattende af den koreansk-fødte danske kunstner, præsenterede en række nye værker – heriblandt det overvældende filmværk ’Community of Parting’ – samt et udvalg af værker fra de seneste ti år, hvor kunstneren udforsker emner som hukommelse, adskillelse, oversættelse og migration i krydsfeltet mellem personlige og kollektive historier.

Community of Parting var kurateret af Henriette Bretton-Meyer og støttet af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Grosserer L.F Foghts, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, Statens Værksteder For Kunst og William Demant Fonden. Læs mere om udstillingen her.

Kunstkritikerprisen uddeles hvert år til initiativer på den danske kunstscene nomineret af Foreningen af Danske Kunstkritikeres medlemmer. Foreningen har uddelt prisen siden 1994 for at fejre kunsten og at sætte kunsten og den fagligt funderede kunstkritik på dagsordenen.