Søg

Varm op til WorldPride og EuroGames med filmprogram på Kunsthal Charlottenborg

Som optakt til Copenhagen 2021 præsenterer Kunsthal Charlottenborg nu filmprogrammet A Wretch Like Me kurateret af Aviva Silverman, der kan opleves 6. juli - 8. august 2021 i kunsthallens biograf.

I august løber Copenhagen 2021 af stablen i hele hovedstaden. Copenhagen 2021 er den mest betydningsfulde LGBTI+ begivenhed i 2021, der kombinerer WorldPride og EuroGames med et eklektisk kunst- og kulturprogram og et historisk LGBTI+ menneskerettighedsforum. Kunsthal Charlottenborg varmer op til begivenheden med et film- og lydprogram, der sætter fokus på normer, synlighed og diversitet. Filmprogrammet er kurateret af den amerikanske billedkunstner og aktivist Aviva Silverman.

De bånd, der binder os, er skrøbelige og ofte ren tankespind. Alle de ord, vi har til rådighed til at beskrive os selv, er sørgeligt utilstrækkelige. Skabt gennem århundreder, hvor vi har skjult vores sande jeg og er blevet udsat for direkte vold. Enhver skabning gør i én eller anden forstand modstand mod de kategorier, den anbringes i. Alligevel navngiver og kategoriserer vi os selv – for at kunne finde os selv og hinanden, også selv om det ikke helt lykkes.

Imens kommercielle former for Pride og pinkwashing fortsat misforstår vores revolutionære forfædres hensigter, er det endnu mere afgørende at udfordre de moderne former for såkaldt ’synlighed’, der til syvende og sidst danner grundlag for en endnu større voldsanvendelse. Derfor bevæger denne række udvalgte film sig igennem en række forestillinger om os selv, fællesskab, gennemsigtighed og det modsatte – alt sammen set gennem en queer-linse.” Skrevet af Aviva Silverman og Matty Kodat.

Filmprogrammet A Wretch Like Me er tidløst væsentligt, men dog særligt relevant i København denne sommer, fordi byen hoster Copenhagen 2021. Flere udstillinger har i løbet af sommeren sat ekstra fokus på LBGTI+s aktuelle og historiske situation – fx Psychopatia Sexualis på Overgaden og Fairy Tales på Nikolaj Kunsthal  hver med sine vinkler og fokusområder.

#YouAreIncluded!

Filmprogram 6. juli – 8. august
A Wretch Like Me kurateret af Aviva Silverman

Cheryl Dunye: Vanilla Sex, 1992. Video, 3:00 Min.
Marlene Dietrich: Get away young men, 1952. Audio, 2:20 min.
Yva Las Vegass, Oral History Interview with Aviva Silverman, 2020, 15:00 min.
Matt Wolf: Bayard & Me, 2016. HD film, 16 min.
Matty Kodat, Oral History Interview with Aviva Silverman, 2019. 15 min.
Cheryl Dunye: Greetings from Africa, 1995. Short film, 8:00 min.
Hazel Katz i samarbejde med Mx. Je’Jae Cleopatra Daniels: Bubby and Them, 2017. Short film, 20:00 min.
Sophie: It’s Ok to cry, 2017. Audio, 4:00 min.

→ Læs mere om de enkelte værker her.

Fakta
A Wretch Like Me kurateret af Aviva Silverman
Tirsdag 6. juli – søndag 8. august 2021
Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 Copenhagen K
Entré 90 kr. (gratis onsdage kl. 17-20)