Søg

CHART 2021

Fra den 27. - 29. august lægger Kunsthal Charlottenborg igen hus til CHART med kunstmesse, events, talks og performances. Programmet præsenterer en række nye initiativer, der styrker samarbejde og udvikling på tværs af kunstscenen. Oplev 26 førende nordiske gallerier og 11 kunstnerdrevne udstillingssteder på kunstmessen.

Gå på opdagelse i en ny kunstbogmesse der viser det bedste på scenen for kunstnerbøger og print i Festsalen på Charlottenborg. Vær med til talks, performances, musikoplevelser og udendørs kunst-, design- og arkitekturinstallationer, bl.a. en seks meter højthængende poetisk skulptur af Bella Rune (SE) og en række gigantiske skulpturer af Sandra Mujinga (NO).

‘EXPERIMENTAL’

Som et nyt indslag i år præsenteres en ny Experimental sektion på kunstmessen i tillæg til de 26 førende nordiske gallerier. Experimental udgøres af på 11 kunstnerdrevne og alternative udstillingssteder. Udstillerne viser både unge profiler og internationalt etablerede kunstnere, der spænder over fotografi, maleri, video, skulptur, performance og mere. Flere end 100 kunstnere udstilles i de historiske haller på Kunsthal Charlottenborg.

De 11 kunstnerdrevne udstillingssteder består af:

Bonamatic (DK), C.C.C. (DK), Galleri Cora Hillebrand (SE), henProjects (SE), JIR SANDEL (DK), Kunstplass Contemporary Art [Oslo] (NO), Lagune Ouest (DK), MELK galleri (NO), Monitoimitila O. (FI), NEVVEN (SE), Þula (IS). Læs mere her.

KUNSTBOGMESSE

For første gang åbner CHART dørene til en kunstbogmesse, hvor uafhængige forlag samt veletablerede kunstforlag viser det bedste på scenen for kunstnerbøger og print i Festsalen på Charlottenborg. I alt deltager 27 nordiske udstillere på bogmessen, som også byder på et program af talks, debatter og bogsigneringer. Publikum kan slå sig ned i et nyt værk broderet på en ti-meter lang sofa af kunstner Loji Höskuldsson (IS) med titlen Aftermath of a Garden Party, som er skabt i samarbejde med HAY til CHART 2021. Læs mere her.

PERFORMANCE & LIVE PROGRAM

Live programmet byder på en masse performance. Kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang (DK) opfører en performance Two Fools and a Pole, særligt skabt til CHART 2021. Scenen indtages også af kunstneren Jockum Nordström (SE), som optræder for første gang i Danmark med sit band, og efterfølges af koncerter med et særligt CHART-husband, der under ledelse af Josephine Philip & Hannah Schneider vil spille fredag og lørdag aften, sammen med en række københavnske musikere og sangere.

Hos Andersen’s (DK) er der fokus på performancekunst, når Esben Weile Kjær (DK), Lilibeth Cuenca Rasmussen (DK), Christian Falsnaes (DK) og Nicholas Grafia (PH) sammen viser krydsfeltet mellem performance og skulptur og blandt andet udstiller relikvier af og opskrifter til performances. Læs mere her.

TALKS

I en serie af talks dissekerer og debatterer kunstnere, kunstkritikere og kunstprofessionelle fremtidens kunstverden i ly af pandemien. Fra den internationale kunstscene deltager blandt andre Tessa Praun (Magasin lll), Fatoş Üstek (kurator), Janne Sirén (Buffalo AKG Art Museum), kunstkritiker Martin Herbert (ArtReview) og Emily Butler (Whitechapel Gallery).

De to verdenskendte arkitekter Bjarke Ingels (BIG) og Shohei Shigematsu (OMA) mødes i en samtale med Robert Thiemann (FRAME Magazine) om at skabe museer for fremtiden. Og henover weekenden går en serie af kunstner-talks i dybden med kunstneriske praksisser. Oplev Mamma Andersson (SE) og Tal R (DK) i en samtale om maleri, eller hør kunstnerne Bella Rune (SE), Lap-See Lam (SE), Janaina Tschäpe (DE), Vibeke Tandberg (NO) og Andreas Eriksson (SE) fortælle om deres praksis. Læs mere her.

ARKITEKTUR

Fem teams af unge arkitekter, designere og kunstnere skaber midlertidige pavilloner, der under temaet Social Architecture udforsker nye rammer for fællesskab og sociale interaktioner. Finalisterne blev udvalgt af en international jury bestående af Bjarke Ingels, stifter og partner hos BIG (DK); Shohei Shigematsu, partner hos OMA (JP); kunstner, Nina Beier (DK); designer, Sabine Marcelis (NL); Simon Lamunière, direktør for OPEN HOUSE i Geneva (CH); og David Zahle, partner hos BIG (DK).

De fem pavilloner fungerer som barer, restauranter og mødesteder og drives i samarbejde med nogle af Københavns lokale pionerer.

INFORMATION

Talks, performances og events i gården er tilgængelige for alle – resten af programmet kræver billet til CHART 2021.
Find det fulde program her.

Åbningstider
27. august: 11-19 (gården er åben til 23)
28. august: 11-18 (gården er åben til 23)
29. august: 11-17

Køb din billet her. Det offentlige live-program er gratis.
OBS Vær opmærksom på, at alle gæster skal medbringe coronapas.