Søg

Efterårets udstillinger på Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er stolte af at præsentere efterårets udstillinger: Christianias 50 års jubilæum markeres med plakatudstilling i kunsthallens foyer, ny udstilling i samarbejde med Medicinsk Museion undersøger hvad verdens forandringer gør ved menneskekroppen og Mohamed Bourouissa beretter med sine værker om kolonialismens arv og den afledte racemæssige og socioøkonomiske ulighed.

Christianias 50 års jubilæum markeres med plakatudstilling

I anledning af Christianias 50 års fødselsdag i 2021 udstiller Kunsthal Charlottenborg et stort udvalg af fristadens mange plakater som et visuelt vidnesbyrd over fristadens historie, ideologier og kreative udtryksformer.

”Hellere en plakat uden en begivenhed, end en begivenhed uden en plakat” lyder et slagord på fristaden Christiania. Gennem 50 år har plakaten stået centralt på Christiania som kommunikationsform og kunstnerisk medie.

Christiania bliver et samlingspunkt for 70´ernes modkultur og det væld af bevægelser som præger årtiets politiske liv. Kollektivbevægelsen, kvindebevægelsen, Bøssernes Befrielses Front, Alternativpressen, alternative teatergrupper og den progressive rock finder alle frirum og plads til udfoldelse inden for Fristadens åbne rammer og bidrager afgørende til, at Christianias overlevelseskamp bliver festlig, uforudsigelig og slagkraftig. I løbet af årene udvikler sig en helt speciel plakatkultur, hvor den stolthed, skaberglæde og kunstneriske fantasi og aktivisme, der lyser ud af plakaterne, bliver en vigtig del af Christianias identitet. Læs mere her.

Christiania 50 år. VAR-ER-BLIR
21 sep – 14 nov 2021
Fernisering: 20 sep 2021 kl. 17-20

Ny udstilling undersøger hvad verdens forandringer gør ved menneskekroppen

Medicinsk Museion flytter ind på Kunsthal Charlottenborg med udstillingen Verden er i dig. Udstillingen blander ny videnskab, kunst og historie, og handler om, hvordan vores kroppe er forbundet med verden omkring os. Vores celler registrerer skiftet fra dag til nat, skabt af planetens bevægelse. Ting vi rører ved påvirker de trillioner af mikrober, der bor i og på os, og som bestemmer, hvordan vi har det. Vi eksisterer på godt og ondt i netværk af forbindelser, der strækker sig fra det mikroskopiske til det planetariske.

I udstillingen vil besøgende møde både ny biokunst, genstande fra Medicinsk Museions samlinger, malerier og videoinstallationer, meteoritter, duften af kirsebær, vandrør fra 1700-tallet, og en 7 meter stor roterende jordklode. Værker og genstande, der på hver deres måde vender spørgsmålet: Hvad gør verden ved os?
Læs mere her.

Verden er i dig
I samarbejde med Medicinsk Museion
30 sep – 16 jan 2022
Fernisering: 29 sep 2021 kl. 12-20

Internationalt anerkendt kunstner opvokset i den parisiske ”ghetto” indtager Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg præsenterer den første soloudstilling i Skandinavien med den fransk-algierske billedkunstner Mohamed Bourouissa. Kolonialismens arv og den afledte racemæssige og socioøkonomiske ulighed er et gennemgående tema i Bourouissas værker.

Gennem fotografi og film såvel som lyd- og installationskunst undersøger Mohamed Bourouissa vor tids samfund; han dokumenterer ofte udsatte, marginaliserede og retsløse grupper og enkeltpersoner, som bruger de værktøjer, de har til rådighed, til at navigere bedst muligt i deres givne situation.

Bourouissa er selv opvokset i de parisiske forstæder, der ofte omtales som ghettoer, og kunstnerens tidlige værker kredser om unge mennesker fra forstæderne, hvis baggrund står i skarp kontrast til den franske republiks stive nationalisme. I senere værker er Bourouissa gået mere globalt til værks i hans undersøgelser af koloni- og kulturhistorien i USA og Australien. Mohamed Bourouissa har et særligt blik på gade- og hip-hop-kulturen og selve det at overleve i et samfund, der ikke giver alle lige adgang til grundlæggende rettigheder såsom uddannelse, retfærdighed og demokratisk medborgerskab. Læs mere her.

Mohamed Bourouissa: HARa!!!!!!hAaaRAAAAA!!!!!hHAaA!!!
9. oktober 2021 – 20. februar 2022
Fernisering: 8. oktober 2021 kl. 17-20

Foto: Mohamed Bourouissa, La fenêtre, 2005. From the series “Périphérique” © ADAGP Mohamed Bourouissa. Courtesy the artist and kamel mennour, Paris/London.