Søg

Folketingsvalget 2022: Kulturpolitisk topmøde på Kunsthal Charlottenborg

I ugen op til Folketingsvalget mødes nogle af Danmarks toneangivende kunstnere og kunstinstitutioner med politikere på valg til Folketinget i en 90 minutter live kulturpolitisk debat på Kunsthal Charlottenborg.

Verden står de næste 10 år over for store forandringer. Vi skal tænke anderledes i vores måde at leve, rejse, spise og forbruge på. Vi skal spørge os selv og hinanden, hvordan vores verden og liv skal se ud? Hvilken rolle vil kunsten, kunstnerne og kunstinstitutionerne spille i den forandring? Og hvordan kan politikerne bruge kunstens idérigdom til nye tanker og løsninger på de store problemer?

De store institutioner i Danmark står for oplysning og dannelse. Men hvor mange flere forskningsrapporter skal der til før politikerne handler? Hvor mange dårlige nyheder skal medierne bringe før danskerne rejser sig fra sofaen? Og hvor mange politiske kunstværker skal der til før publikum agerer? Kort sagt: Hvordan går vi fra oplysning til handling i en verden under konstant forandring?

Sidst det danske samfund stod i en lignende omvæltning var i 1960’erne, da velfærdssamfundet blev skabt på få år. Dengang var kunstnere og kulturinstitutioner en aktiv og toneangivende forandringskraft. I dag står Danmark igen over for radikale samfundsforandringer, og vi spørger politikerne, kunstnerne og de store kunstinstitutioner om, hvilken rolle kunsten og kulturen skal spille i at skabe fremtidens Danmark?

PROGRAM

Kl. 8.15 Morgenkaffe og seating
Kl. 8.20 Dørene lukkes
Kl. 8.30 Velkomst ved Michael Thouber, direktør på Kunsthal Charlottenborg
Kl. 8.35 Morgensang – akkompagneret af saxofonist Benjamin Koppel

Kl. 8.40 Panel 1:
Jeannette Ehlers, billedkunstner
Jan E. Jørgensen, Venstre
Poul Erik Tøjner, direktør på Louisiana
Ida Auken, Socialdemokratiet
Susanne Bier, filminstruktør
Gitta Malling, bestyrelsesleder af Statens Kunstfond og teaterdirektør på Limfjordsteatret

Kl. 9.20 Panel 2:
Elisa Kragerup, teaterinstruktør og kunstnerisk direktør på Betty Nansen Teatret
Benjamin Koppel, musiker og forfatter
Signe Brink Wehl, leder af Music, Art and Activism på Roskilde Festival
Morten Kirkskov, skuespilchef på Det Kgl. Teater
Franciska Rosenkilde, Alternativet
Jon Stephensen, Moderaterne

Kl. 10.00 Arrangementet slutter

PRAKTISK INFORMATION
Charlottenborgs Kaffeklub #7: Kulturpolitisk Topmøde
26. oktober 2022 kl. 8.15-10.00
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Entré: UDSOLGT – kan ses efterfølgende på Kunsthal Charlottenborgs YouTube-kanal her. Kulturen på P1 optager også og sender højdepunkter fra samtalerne onsdag 26. oktober kl. 14.00-16.00.

OM CHARLOTTENBORGS KAFFEKLUB
Det kulturpolitiske topmøde er en del af Charlottenborgs Kaffeklub.

Charlottenborgs Kaffeklub er stedet, hvor den politiske verden møder kunstmiljøet til en kop kaffe og en åben samtale om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse.

Charlottenborgs Kaffeklub har som mål at styrke udbredelsen af kunsten i Danmark og skabe forståelse for kunstens betydning for mennesker og samfundet. Charlottenborgs Kaffeklub er arrangeret i samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg og Bikubenfonden.