Søg

Se frem til et væld af kunstoplevelser i 2023 på Kunsthal Charlottenborg

I det nye år kan du opleve alt fra Alexander Tovborgs monumentale malerier til Jeremy Dellers dokumentariske blik på sin samtid, biennale over hele Danmark samt værker af en lang række talenter og etablerede stjerner fra både ind- og udland.

Charlottenborg Forårsudstilling 2023
2 Feb – 5 Mar 2023

Charlottenborg Forårsudstilling er én af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa og har siden 1857 været en fast og velbesøgt del af Kunsthal Charlottenborgs årsprogram. Udstillingen byder på et særligt udvalg af værker inden for billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design fra hele verden. Værkerne udpeges af en kunstfaglig jury i år bestående af arkitekt Peter Møller Rasmussen, billedkunstner Ann Sophie von Bülow, fotograf Søren Rønholt, designer Nina Nørgaard, billedkunstner Julie Falk, billedkunstner Skjold Rambow og kurator Isabella Hemmersbach. Læs mere her.

Jeremy Deller: Welcome to the Shitshow
15 Mar – 6 Aug 2023

I anledning af CPH:DOX præsenterer Kunsthal Charlottenborg en soloudstilling med den prisbelønnede britiske kunstner Jeremy Deller. Kunstnerens særlige evne til at dokumentere sin samtid vil være i højsædet i denne udstilling. Gennem film, fotografi, grafiske værker og skulpturelle installationer tegner Jeremy Deller et mangesidet og til tider humoristisk portræt af engelsk kultur og undersøger forskellige typer af fællesskaber, hvor folk engagerer sig og finder sammen for en kollektiv sag. Udstillingen kurateres af Henriette Bretton-Meyer. Læs mere her.

Afgang 2023
21 Apr – 21 Maj 2023

Afgang er den afsluttende udstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Afgang 2023 fejrer og fremviser værker skabt af 39 nye talenter. Udstillingen rummer alt fra performance, film og maleri til tekstudsagn og skulpturelle genstande, der breder sig ud på gulv, vægge og loft, og giver et helt unikt samlet billede af, hvad der rører sig på scenen for samtidskunst lige nu. Udstillingen kurateres af Natalia Sielewicz fra Museum of Modern Art i Warszawa. Læs mere her.

Alexander Tovborg: Kirken
10 Jun – 6 Aug 2023

Til sommer præsenterer Kunsthal Charlottenborg den hidtil største soloudstilling med den danske kunstner Alexander Tovborg. Kunsthallens store sydfløj transformeres til en stor totalinstallation – et helligt rum, hvor religiøse grundsætninger mødes af frigørende modfortællinger om tro og overtro, myter og ritualer. Tovborgs monumentale maleriers farvestrålende kompositioner skaber samtidig ro for eftertænksomhed og belyser eviggyldige temaer som sorg og glæde, ængstelighed og barmhjertighed. Udstillingen kurateres af Simon Friese og Naja Rasmussen. Læs mere her.

Kunsthal Charlottenborg Biennale
19 Jun – 23 Jul 2023

Over sommeren vil man over det meste af Danmark kunne opleve Kunsthal Charlottenborg Biennale, der er en international kunstudstilling på gader, togstationer og busstoppesteder. Kunsthal Charlottenborg Biennale afholdes hvert andet år med ambitionen om at bringe samtidskunsten ud til endnu flere danskere og bygger på Kunsthal Charlottenborgs tidligere landsdækkende udstillinger Yoko Ono – Transmission (2017), It’s Urgent! (2019) og Poet Slash Artist (2021). Kunsthal Charlottenborg Biennale kurateres i 2023 af Hans Ulrich Obrist og Jeppe Ugelvig. Læs mere her.

Se hele udstillingsprogrammet her.

Giv et årskort til Kunsthal Charlottenborg til dig selv eller en du holder af og få fri entré til alle udstillinger og events, 50 % rabat på entreen til 15 kunsthaller i hele Danmark samt 20 % på kunsthallens egne bogudgivelser, plakater og papirvarer.

Årskortet kan købes som gave online på shop.kunsthalcharlottenborg.dk.