Søg

Kom til fernisering på Charlottenborg Forårsudstilling 2023

For 166. gang præsenteres Charlottenborg Forårsudstilling på Kunsthal Charlottenborg. Udstillingen åbner den 1. februar og viser i år 36 kunstnere og kunstnergrupper fra ind- og udland.

Mere end 944 kunstnere og kunstnergrupper har søgt om optag på dette års udgave af Charlottenborg Forårsudstilling og med de rekordmange ansøgere har juryen gennemgået mere end fire tusinde værker. Feltet er nu skåret ned til 36 kunstnere og kunstnergrupper, som kan opleves på Charlottenborg Forårsudstilling 2023.

De udstillende kunstnere og kunstnergrupper er: Solveig Aalberg (NO), Anders Aarvik (DK), Emil Alenius (DK), Marcus Trappaud Bjørn (DK), Adam Bloch (DK), Yasmina Derradj (DK/DZ), Ash Garwood (US/AU), gruppe-aja (DK), Siri Hammarén (SE), Lene Harbo (DK), Maria Hardin (US/SE), Helen Haskakis (SE), Torkild Helland Kleppe (NO), Laurits Honoré Rønne (DK), Jan Ijäs (FI), Yasmin Jalilian (DK), Ria Albano (BR/DK), Flemming Jensen (DK), Ebba Johansson (SE), Iida Jonsson/Ssi Saarinen/Ona Julija Lukas Steponaityte (FI,FI,LT), Mads Juel (DK), Carl Lützen (DK), Amalia Melchior Hyldahl (DK), Bjørg Dyg Nielsen (DK), Ivan Nylander (SE), Theodor Nymark (DK), Studerende fra Det Kongelige Danske Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur, kandidatprogrammet Kunst og Arkitektur: Philip Alexander Antons (DK), Nina Ballegaard (DK), Nomi Ancher Bekker (DK), Frederik Bergan (NO), Anne Louise Bjerre (DK), Malin Eva Katarina Eliasson (DK), Anna Fogh (DK), Esther Kristine Fröhlich (DK), Kajsa Gustafsson (SE), Marcus Alexander Bøhmer Hornslien (NO), Mads Vagn Jacobsen (DK), Jonathan Carl Jensen (DK), Ane Bella Sjøsten Panholm (DK), Rose Bygholm Risager (DK), Clara Sabel (SE), Anna Eglite Sørensen (DK), Anne Marie Stahl (DK), Magnus Johan Storgaard (DK), Torjus Tenge (NO) og Tobias Uldahl Thomsen (DK), samt undervisere: Rikke Sandbugt (NO), Høgni Hansen (DK) og Thomas Knud Gunnersen Harboe (DK), n.o work (JP), Signe Ralkov (DK), Nicklas Randau (SE), Sophie Søborg Mosbæk (DK), Jørn Hulgaard Sørensen (DK), Ihsan Saad Ihsan Tahir (DK), Meri Toivanen (FI), Jelena Lilija Kimsdotter Vänts (SE) & Frej Volander (DK)

Den 8. februar offentliggøres både vinderen af Soloprisen i samarbejde med Politikens Forhal og vinderen af Deep Forest Art Land-prisen.

De antagne kunstnere og kunstnergrupper er udvalgt af dette års jury, som består af billedkunstner Ann Sophie von Bülow, billedkunstner Julie Falk, kurator Isabella Hemmersbach, glaskunstner og designer Nina Nørgaard, billedkunstner Skjold Rambow, arkitekt Peter Møller Rasmussen og fotograf Søren Rønholt.

Udstillingen er støttet af 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Axel Muusfeldt Fond, Beckett-Fonden, Dreyers Fond, Knud Højgaards Fond, Det Obelske Familiefond, Oda og Hans Svenningens Fond, Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden.

Program i forbindelse med udstillingen
Onsdag den 1. februar:
17.00: Charlottenborg Forårsudstilling 2023 åbner
17.00: Mad og drikke kan købes ved Apollo Bar
17.30: DJ Adagio for Things
18.00: Skordatura, performance af Ivan Nylander
19.00: Green Choir, performance af Zoumer
21.00: Tak for i aften

Onsdag den 8. februar:
17.00 Rundvisning i udstillingen
18.00 Prisuddeling af både Soloprisen i samarbejde med Politikens Forhal og Deep Forest Art Land-prisen

Onsdag den 15. februar:
17.00 Rundvisning i udstillingen

Onsdag den 22. februar:
17.00 Performances i udstillingen

Søndag den 5. marts:
11.00 – 17.00 Udstillingens sidste dag

Praktisk information
Charlottenborg Forårsudstilling 2023
2. februar – 5. marts 2023
Fernisering: 1. februar 2023 kl. 17.00-21.00
Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København K
Entré 90 kr. (gratis adgang til ferniseringen samt onsdage kl. 17.00-20.00)

Læs mere om udstillingen her.