Søg

CPH:DOX 2023 på Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg danner hovedkvarter for Københavns internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX den 15. marts – 26. marts 2023. Under festivalen kan du på kunsthallen opleve soloudstillingen Welcome to the Shitshow! af den prisvindende britiske kunstner Jeremy Deller, en interaktiv udstilling samt et væld af filmvisninger, talks og fester.

Når CPH:DOX fejrer 20 års jubilæum i marts 2023, vil de mange danske og internationale gæster få en helt særlig oplevelse på Kunsthal Charlottenborg. Under festivalens 12 dage vil kunsthallen fungere som et internationalt festivalcentrum med udstillinger, biografer og brancheaktiviteter. Alle er velkomne til at besøge CPH:DOX på Kunsthal Charlottenborg under hele festivalperioden den 15. marts – 26. marts 2023.

Jeremy Deller: Welcome to the Shitshow!

I anledning af CPH:DOX præsenterer Kunsthal Charlottenborg den første soloudstilling i Skandinavien med den prisvindende britiske kunstner Jeremy Deller. Gennem film, fotografi, grafik og skulpturelle installationer fremhæver udstillingen dokumentariske aspekter af Dellers praksis. Her indfanges en række særlige øjeblikke fra vores samtid i en bred vifte af værker, der er skabt i løbet af de sidste femten år.

Udstillingen kan opleves 17. marts – 6. august 2023 på Kunsthal Charlottenborg. Der er fernisering på udstillingen Welcome to the Shitshow! fredag den 17. marts kl. 17.00-21.00 med gratis entré. Læs mere her.

Filmprogram: Eight Hour Rock Show 

I anledning af åbningen af udstillingen Welcome to the Shitshow! præsenterer CPH:DOX et filmprogram kurateret af Jeremy Deller.

Filmprogrammet Eight Hour Rock Show er et otte timer langt nonstop-show af obskure musikfilm, der kan opleves fredag den 17. marts kl. 11.30-19.30 med gratis entré. Læs mere her.

Artist talk: Depeche Mode, my part in their downfall, and other stories + årets åbningsfest

Oplev en helt særlig aften med den britiske kunstner Jeremy Deller og en fejring af de musikfilm og subkulturer, der har inspireret hans arbejde. I anledning af åbningens af hans udstilling har CPH:DOX inviteret den prisvindende kunstner til at fejre de subkulturer, der har inspireret ham – live fra Social Cinema og med masser af filmklip. Efter et dyk ned i de dybe afkroge af musikkens verden kan du danse natten lang til en række fængende DJ-sæt til CPH:DOX officielle åbningsfest på Kunsthal Charlottenborg. Læs mere her.

Talken med Jeremy Deller finder sted fredag den 17. marts kl. 20.00-22.00. Køb billet her.

INTER:ACTIVE

Besøg Inter:Active-udstillingen på Kunsthal Charlottenborg og oplev 17 interaktive kunstinstallationer, der undersøger mulighederne for fordybende historiefortælling gennem brug af bl.a. Virtual Reality, videospil og kunstig intelligens. Derudover kan du opleve tre særlige live-forestillinger under navnet Inter:Active Specials.

Dette års Inter:Active-udstilling præsenterer under titlen Breaking the Code, kunstnere, der bruger 0- og 1-tallerne i computerkode til at udforske naturens og menneskehedens verden udover de binære definitioner. Udstillingen undersøger skæringspunktet mellem spil og kunst og præsenterer værker lavet ved hjælp af de kreative værktøjer, der definerer den nuværende teknologiske æra: computerspil og kunstig intelligens. Værktøjer som også er byggestenene i det nye metavers. Læs mere her.

Oplev Inter:Active-udstillingen på Kunsthal Charlottenborg den 15. marts – 26. marts. Køb billet her.

Åbningstider og entré under CPH:DOX

Kunsthallen holder lukket den 6. – 14. marts under opbygningen af CPH:DOX. Under festivalen, der i år finder sted 15. – 26. marts, har Kunsthal Charlottenborg åbent hver dag mandag-søndag fra kl. 10.00 til sent – udstillingen med Jeremy Deller lukker hver dag kl. 20.00.

Til udstillingerne samt de fleste filmvisninger og arrangementer ifm. CPH:DOX vil der imidlertid skulle købes billet eller betales entré.