Event
26. maj 17.00 – 18.30
  • Film
  • Talks

Davide Hjort Di Fabio & Theo Nymark

Kunstakademiets Bachelorudstilling
Vi er glade for at kunne præsentere to værker fra Kunstakademiets Bachelorudstilling 2021, der vises i Kunsthal Charlottenborgs biograf:
Davide Hjort Di Fabio, Interphase, 2021 (7 min).
Theo Nymarks, Det Pittoreske Bæst – The Picturesque Beast, 2018-2021 (37:25 min).
Denne aften vil de to filmkunstnere præsentere deres værker og vise deres film – med efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål. Der er gratis entré og eventet foregår på engelsk.
Grundet Covid-19 er der begrænsede pladser i biografen (først-til-mølle).
Vi glæder os til at se jer!
OM FILMENE
Davide Hjort Di Fabio, Interphase (7 min):
“the fetters, or in a showery drops anon
dissolve and vanish,
more straitlier clench the clinging bands until
his body’s shape return to that you saw
what more?
when now the golden sun has put winter to headlong fight beneath the world*”
*Virgil, The Georgics, book IV, 29 BC
Filmet i frosne vandfald og floder på Island, er denne video tilknyttet til tre keramiske skulpturer udstillet til Bachelorudstillingen i Festsalen.
I sit bachelorprojekt undersøger Davide Hjort Di Fabio den pastorale kunstbevægelse, der blev startet for over to tusinde år siden af den latinske digter Vergil. Han skrev adskillige digtsamlinger om unge mænd, der flygtede fra Rom i en kriseperiode, for at blive hyrder i de smukke landlige landskaber i Arcadia.
I januar 2021 rejste Hjort Di Fabio til Island i to måneder og levede som en moderne hyrde i en opstillet virkelighed. Med videoen ”Interphase”, der næsten føles som en rejse inde i en krop, forsøger Hjort Di Fabio at give den pastorale bevægelse en queer stemme og et mere miljømæssigt perspektiv og udforske forholdet mellem det interne og eksterne.
Theodor Nymark, Det Pittoreske Bæst (37:25 min):
‚Det Pittoreske Bæst‛ er en film med flere fortællinger, der følger en antropomorf ulvlignende figur, hvis formål er at fange den sublime natur. Funderet i to parallelle verdener, den tidlige danske guldalder (romantisk æra) og i en ikke så fjern hyperteknologisk fremtid.
I sit atelier på Charlottenborg Kunsthal, arbejder den unge maler Christopher FenDweller – en figur løst baseret på den nordiske mytologis Fenrisulv og den danske guldaldermaler C.W. Eckersberg – på at mestre naturens motiver. Det går ikke så godt. Derfor går han i gang med en uddannelsesrejse til øen Møn, hvor en transformation begynder. Gamle folkeeventyr og figurer lånt frit fra nordisk mytologi møder hypermoderne high-tech i et overdådigt barok-eventyr.