Søg

Poetics of Encryption

Kunst og kunstig intelligens

28 sep – 12 jan 2025

Gennem værker af både danske og internationale kunstnere vil årets store temaudstilling på Kunsthal Charlottenborg tage dig med ind i en verden, hvor kreativitet og teknologi mødes, og tilbyder et nyt perspektiv på det dynamiske forhold mellem kunst og kunstig intelligens.

Nye teknologier, som kunstig intelligens, er ofte svære at forstå og genstand for mange spekulationer. Udstillingen udforsker både fascinationen og bekymringerne omkring disse teknologiske værktøjer, og værkerne i udstillingen fokuserer på mennesket i dag – dets grænser og potentialer i en tidsalder med maskinlæring.

I foråret 2023 underskrev over 1000 internationale forskere og virksomhedsledere en fælles erklæring om at stoppe udviklingen af store AI-teknologier. Men hvad er de bange for? Og hvordan forholder nogle af de mest toneangivende kunstnere i vores tid sig til, hvordan den hastige udvikling af kunstig intelligens vil påvirke samtidskunsten og samfundet?

Gennem tankevækkende kunstværker viser udstillingen Poetics of Encryption et imaginært landskab, der indeholder kunstneriske udsagn om intelligens, uvidenhed, information, magt og livet i 21. århundrede.

Udstillingen er kurateret af Nadim Samman og initieret af KW Institute for Contemporary Art i Berlin med støtte fra Volkswagen Group. Poetics of Encryption vil blive vist i en ny udgave på Kunsthal Charlottenborg.

Støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Det Obelske Familiefond, Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond, William Demant Fonden.

Næste