Søg

Charlottenborg Forårsudstilling

6 feb – 13 mar 2022

Open call – Forårsudstillingen 2022 

Charlottenborg Forårsudstilling er én af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa og har siden 1857 været en fast og velbesøgt del af Kunsthal Charlottenborgs årsprogram. Udstillingen byder på et særlige udvalg af værker inden for billedkunst, arkitektur og design fra hele verden. Værkerne udpeges af en international jury, der i år består i år af kunstnerduoen Hesselholdt og Mejlvang, billedkunstner Ursula Reuter Christiansen, arkitekt Peter Bertram, tekstilkunstner Grethe Wittrock og billedkunstner Sophie Suaning.

Hvert år uddeles tre priser: Årets Solopris, og med den følger et legat på 10.000 DKK og en invitation til at udstille i Politikens Forhal i 2023. Årets Deep Forest Art Land-prisen, og med den følger et legat på 10.000 DKK og en invitation til at producere et stedsspecifikt værk til Deep Forest Art Land i 2023 samt Talentprisen, der udløser et legat på 10.000kr.

Charlottenborg Forårsudstilling 2022 er kurateret af Hesselholdt og Mejlvang og støttet af Augustinus Fonden, Axel Muusfeldts Fond, Beckett-Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Det Obelske Familiefond, Dreyers Fond, Knud Højgaards Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Kunsthal Charlottenborg, Statens Kunstfond, og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

 

Næste