- Omvisninger
- Workshop
Kulturnatten 2024
Tag familien med fredag den 11. oktober og oplev kunsthallens nyåbnede udstillinger igennem en række inspirerende workshops.
Her får du mulighed for at lave fantasiskulpturer inspireret af Francis Upritchards dinosaurer, havfruer og andre væsener eller lave dit eget helt personlige flag i stil med Joshua Citarellas værker, der udforsker internetkultur i udstillingen Poetics of Encryption. Du kan også tage med på kunstskattejagt eller på historisk omvisning på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.
Aftenens program:
18.00-24.00 Skattejagt: Find detaljen fra værket
18.00-24.00 Udstillinger: Francis Upritchard og Poetics of Encryption
18.00-22.00 Workshop: Lav din egen fantasiskulptur
18.00-22.00 Workshop: Hvem flager du for?
19.00–20.15 Omvisning: Kunstakademiets Billedkunstskoler
21.00–22.15 Omvisning: Kunstakademiets Billedkunstskoler
Skattejagt: Find detaljen fra værket
Aldersgruppe: 5-100
Tag på skattejagt rundt i udstillingen Poetics of Encryption, hvor detaljer fra udvalgte kunstværker skal findes. Her kan du gå på opdagelse, følge ledetrådene og svare på spørgsmålene. Opgaverne kan du løse selv, eller du kan tage en voksen eller en ven med på jagten. Der er en lille præmie, til alle som går på skattejagt.
Workshop: Lav din egen fantasiskulptur
Aldersgruppe: 5-100
Skulpturer i bronze, naturgummi, tekstil og papmaché. Fortidskæmper, mytologiske væsner, miniaturer, futurisme og meget mere præsenteres for os gennem Francis Upritchards fascinerende og dragende univers i udstillingen Any Noise Annoys an Oyster. Under overfladen lurer mystik, mytiske skabninger og ukendte former, men måske også søde, nye venner. Med udgangspunkt i dette vil vi på Kulturnatten gå sammen ind i underligheden og stifte bekendtskab med kunstnerens materialer og have hænderne begravet for selv at digte videre på, hvem der mon kan bo i vores fælles fantasiunivers. Til workshoppen kan du lave din egen miniatureskulptur ud af ler og andre spændende materialer og på samme måde som Upritchard undersøge, hvad en skulptur egentlig kan være.
Workshop: Hvem flager du for?
Aldersgruppe: 8-100
Udstillingen Poetics of Encryption stiller blandt andet skarpt på hvilken og hvor stor effekt teknologi og vores online-liv kan have på, hvordan vi tænker og føler om os selv, andre mennesker, politik og meget mere. Blandt et virvar af information, billeder, reklamer etc. er internettet også hjem for et væld af fællesskaber. Nogle gange helt små og meget specifikke. Kunstneren Joshua Citarella er optaget af de mange og til tider mørke afkroge af internettet, og i værket “E-deologies” har han skabt en række flag som en slags forenklet personlig branding for nogle af de hyperspecifikke, politiske ideologier og fællesskaber, der eksisterer online. I workshoppen på Kulturnatten vil vi på samme måde lege med idéen om, hvordan vores egne personlige fortællinger, leg med identitet eller personlige branding kan se ud på en let afkodelig måde, ved at designe og lave vores eget personlige flag i forskellige materialer og brugen af ikoner, symboler, memes og billeder.
Omvisning: Kunstakademiets Billedkunstskoler
Vi åbner dørene til det gamle Charlottenborg Slot, som blev opført 1672-1683. I 1753 flyttede Kunstakademiet ind, og siden har adressen på Kgs. Nytorv 1 været centrum for dansk billedkunst. Kunstakademiet har lagt hus til uddannelsen af nogle af de største danske kunstnere – og alle de historiske rum summer i dag stadig af liv. Der vil være to omvisninger, én kl. 19.00 og én kl. 21.00. Begge omvisninger vil være på dansk. Bemærk at omvisningen desværre ikke er egnet til kørestolsbrugere eller til barnevogne, grundet mange trapper og begrænset adgang til elevator.
Praktisk information:
Fredag den 11. oktober kl. 18.00-24.00
På aftenen vil der være mulighed for at købe en dagens ret og drikkevarer i Apollo Kantine .
Entré:
Adgang med Kulturpas til 125 kr.
Børn under 12 år har gratis adgang
Kulturpas kan købes på Kulturnattens webshop: https://kulturnatten.dk/kulturpas/
Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg er skabt i samarbejde med kreativ konsulent og kunstunderviser Simone Syska Andersen.
Syska Andersen er kreativ konsulent, kunstformidler og underviser med erfaring fra flere år i museumsverdenen og arbejder freelance med udvikling og varetagelse af både længere forløb og kunstworkshops for diverse udstillingssteder, Københavns Kommune m.fl.