Søg

Francis Upritchard

The Waste

28 sep – 16 feb 2025

Til efteråret præsenterer Kunsthal Charlottenborg en soloudstilling med Francis Upritchard (f. 1976). Hendes værker befinder sig i et krydsfelt mellem billedkunst, design og kunsthåndværk og tager mange forskellige former: fra figurative skulpturer i stor skala til dekoreret keramik, delikate akvareller, farverige masker og mundblæste glasvaser.

Francis Upritchard skaber sine værker med en tydelig begejstring for både science fiction og forhistoriske fund, og flere af hendes modellerede skulpturer legemliggør mytiske figurer såsom kentauren, dinosauren og havfruen. På Kunsthal Charlottenborg får disse væsener bl.a. følgeskab af en gruppe excentriske figurer og en stor samling af kunstnerens miniatureværker, der tilsammen undersøger hvad en skulptur egentlig kan være.

Udstillingens fantastiske væsner og farverige personligheder undslipper etablerede normer og udfolder en kalejdoskopisk fortælling i hele kunsthallens nordfløj, der giver mulighed for fordybelse i forskellige facetter af den menneskelige erfaring.

Udstillingen er kurateret af Henriette Bretton-Meyer.

Støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, William Demant Fonden.

Næste