Søg

Nyt samarbejde
med Frieze Magasin

Den 18. januar lancerer Kunsthal Charlottenborg et nyt samarbejde med det internationalt anerkendte kunstmagasin Frieze om screening af videoer produceret af magasinet. Videoerne, der præsenteres, er særligt udvalgt til Kunsthal Charlottenborg af Friezes redaktør for Skandinavien.

Som et af de første projekter i Kunsthal Charlottenborgs nybyggede biograf præsenterer kunsthallen fra midten af januar kunstvideoer produceret af det toneangivende engelske magasin Frieze. Magasinets redaktør for Skandinavien, Paul Clinton, har har sammensat et tematisk udvalg af videoer knyttet til kunsthallens udstillingsprogram. Paul Clinton vil være til stede til lanceringen af programmet, der præsenteres onsdag den 18. januar fra kl. 18.30 i Kunsthal Charlottenborgs biograf på mezzaninen.

Paul Clinton udtaler om samarbejdet mellem Frieze og Kunsthal Charlottenborg:
Frieze Video was set up to share the best of contemporary art and culture as well as experimenting with new ways of taking art criticism from page to screen. Kunsthal Charlottenborg’s status as a space for innovation and the exploration of ideas through art, and its close ties with the Royal Danish Academy of Fine Arts make it the ideal venue for this collaboration and we are delighted to be working together on this project.

De nærmere detaljer omkring programmet afsløres i januar, men blandt de videoer, der vises vil være Soft Floor, Hard Film af kunstner og filmskaber Matthew Noel-Tod, There Goes the Neighbourhood af anmelder Jonathan P. Watts og On essays, identities and Stuart Hall af den prisvindende kunstner og filmskaber John Akomfrah.

Om Frieze Video
Siden initiativet blev lanceret i 2012, har Frieze Video produceret over 40 videoer. Magasinet viser det bedste fra nutidens kunst og kultur fra rundt om i verden. Videoerne har haft form som interviews og samarbejder med kunstnere, hjemme- og studiebesøg, biennale-anmeldelser, rapporter fra byer, video essays af unge anmeldere, der giver deres første bud på manuskripter og meget mere. Magasinets mål er at indfange kunstnernes stemmer, udforske deres arbejdsprocesser og undersøge de mest betydningsfulde idéer, der former kulturen i dag. Læs mere om Frieze Video.

Fakta om screeningen af Frieze-videoer
Screening af tematisk udvalg af Frieze-producerede videoer i Kunsthal Charlottenborgs biograf
Programlancering: Onsdag den 18. januar kl. 18.30
Screeningsperiode: 19. januar til medio februar
Kunsthal Charlottenborg, Kgs. Nytorv 2, 1051 København K
Entré: Adgang til kunsthallen – 60 kr. (Gratis entré til programlancering)

Pressemateriale om samarbejdet
Pressemateriale, herunder billeder kan findes HER.