Søg

Hidtil største udstilling af John Kørner vises henover sommeren

Udstillingen ’Altid mange problemer’ er en hidtil uset mulighed for at opleve en række af John Kørners hovedværker samlet på ét sted, såvel som nye malerier og stedsspecifikke totalinstallationer.

Som en af Danmarks mest betydningsfulde billedkunstnere skaber John Kørner kraftfulde kunstværker, der reflekterer aktuelle politiske og sociale spørgsmål. Og særligt ’problemet’ har fulgt ham gennem en stor del af hans karriere, som enten malet motiv eller fysisk objekt.

I året hvor John Kørner fylder 50 år, præsenterer Kunsthal Charlottenborg den største udstilling af hans værk til dato. Med et særligt fokus på de samfundsproblematikker, som Kørner gennem årene har arbejdet med, retter den over 1000 m2 store retrospektive udstilling blikket mod Kørner som en væsentlig fornyer af samtidsmaleriet.

Udstillingen Altid mange problemer sætter ligeledes spot på hans unikke evne til at formulere sig ud over lærredets grænser i rumlige installationer og på hans tilgang til kunsten som noget, der kan udtrykke skønhed såvel som socialt engagement. Til udstillingen Altid mange problemer vil Kørner skabe en serie nye malerier samt stedsspecifikke og rumlige totalinstallationer, hvor både det abstrakte rum og det genkendelige hverdagsmotiv mødes.

Fornemmelsen af noget på én gang velkendt og fremmed er gennemgående, når Kørner skildrer det moderne menneskes problemstillinger, følelser, stemninger og drømme. Ud over de nye, omfattende installationer vil udstillingen for første gang samle en række af Kørners væsentligste maleriserier, bl.a. ’Kvinder til salg’, ’War Problems’ og ’Outdoor Struggling’. Udstillingen bliver en hidtil uset mulighed for at opleve nogle af kunstnerens hovedværker samlet på Kunsthal Charlottenborg i København.

Udstillingen er iværksat af kurator og mag.art. Marie Nipper, tidligere overinspektør på ARoS og senior curator på Tate Liverpool i England.

John Kørner (f. 1967) har udstillet på en lang række museer og udstillingsinstitutioner og har gennemført flere udsmykningskommissioner, herunder vægmaleriet Afghanistan til Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. I 2000, blot to år efter han afsluttede sin uddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademi, blev han tildelt den prestigefyldte internationale pris Carnegie Art Award.

I 2012 fik han den danske hædersmedalje Eckersberg Medaillen, og samme år fik han Kunstkritikerprisen for udstillingen Kvinder til salg på Arbejdermuseet. På landsplan er Kørners værker at finde på blandt andet KUNSTEN Museum for Moderne Kunst i Aalborg, ARoS Aarhus Kunstmuseum, HEART – Museum of Contemporary Art og Statens Museum for Kunst i København.

FAKTA OM UDSTILLINGEN

John Kørner: Altid mange problemer
18. juni – 13. august 2017
Fernisering: 17. juni kl. 15

Udstillingen er støttet af:
Augustinus Fonden, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, 15. Juni Fonden, Beckett-Fonden, Oticon Fonden, Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.