Søg

World Refugee Day markeres på Kunsthal Charlottenborg

Tirsdag den 20. juni kl. 16-19 markeres Verdens flygtningedag på Kunsthal Charlottenborg med indvielsen af Ai Weiweis facadeinstallation og et arrangement med taler af bl.a. tidligere formand for FNs generalforsamling Mogens Lykketoft, generalsekretær for Red Barnet Jonas Lindholm, talskvinde for UNHCR i Danmark Elisabeth Arnsdorf Haslund, og den syriske flygtning Rafat Al-hamoud, der har grundlagt House of Humanity.

Under titlen ”World Refugee Day på Kunsthal Charlottenborg” markerer kunsthallen FNs internationale flygtningedag med indvielsen af den internationalt anerkendte kunstner Ai Weiweis nye installation på facaden af Kunsthal Charlottenborg og et arrangement, der sætter fokus på flygtningekrisen i Europa.

Program for ”World Refugee Day på Kunsthal Charlottenborg”:
16.00-16.30 – Talks:
Michael Thouber, dir. Kunsthal Charlottenborg
Luise Faurschou, Curator, Founder ART 2030
Mogens Lykketoft, President of the UN’s 70. Session of the General Assembly
Elisabeth Arnsdorf Haslund, Spokesperson for UNHCR, Danmark
Rafat Al-hamoud, Founder House of Humanity
Jonas Keiding Lindholm, General Secretary Red Barnet

16.30-19.00 – Mad, drinks & dj’s:
Busra fra Venligbohus + Apollo Bar
Turning Tables DJ Massive

De indbudte repræsentanter for hjælpeorganisationerne er indbudt til offentlig debat i kunsthallens gård ud mod Nyhavn. Til arrangementet vil der desuden være mad af kokke fra Syrien, Afghanistan og Irak i samarbejde med Apollo Bar samt musik af NGO’en Turning Tables, der giver unge flygtninge muligheden for at skabe musik og kunst. Derudover vil der i Charlottenborg Art Cinema blive vist The Why Foundations dokumentar My Escape, der skildrer to unge drenges flugt fra Syrien til Europa.

Om Ai Weiweis installation på Kunsthal Charlottenborgs facade
En af de mest respekterede nulevende kunstnere i verden, kinesiske Ai Weiwei (f. 1957 i Beijing Kina), har skabt en installation specielt til facaden på Kunsthal Charlottenborg og København. Værket, der har fået titlen Soleil Levant, består af en barrikadering af kunsthallens vinduer ud mod Nyhavn med mere end 3500 redningsveste opsamlet fra flygtninge, der er kommet i land på den græske ø Lesbos.

Med værket ønsker Ai Weiwei at sætte fokus på den humanitære krise, der fortsat rammer Europas kyster hver dag. I 2015 og 2016 ankom ifølge UNHCR 1.377.349 mennesker til Europa via havet. I løbet af samme periode er over 8000 mennesker døde eller forsvundet efter at have gennemført denne rejse. Det er denne humanitære krise, som Ai Weiwei med installationen på Kunsthal Charlottenborg ønsker at skabe opmærksomhed omkring. Læs mere om installationen.

Fakta om arrangementet
World Refugee Day på Kunsthal Charlottenborg
Indvielse af Ai Weiweis facadeværk Soleil Levant, talks, filmvisning, mad og dj’s
Tirsdag den 20. juni kl. 16-19
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Gratis entré
Facebook-event for arrangementet: https://www.facebook.com/events/1199611413482077/