Søg

CBS og Kunsthal Charlottenborg indleder samarbejde om videokunst

CBS – Copenhagen Business School – og Kunsthal Charlottenborg har indgået samarbejde om visning af videokunst for de studerende og ansatte på skolen. Første værk der vises er 'No Ozone' skabt af Kim Richard Adler Mejdahl, der i år tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.

CBS Digital Art Space er et permanent digitalt udstillingsområde på CBS på Frederiksberg, hvor der udstilles videokunst udvalgt og kurateret i samarbejde med danske og udenlandske kunstnere og kunstinstitutioner.

Kunsthal Charlottenborg har nu indgået samarbejde med CBS Digital Art Space om at vise udvalgte videokunstnere. Direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, siger om samarbejdet:

– ”Jeg har selv tidligt oplevet, hvordan samtidskunsten har forandret mit liv. Det potentiale vil jeg gerne være med til at give videre. Samarbejdet med CBS giver os mulighed for at række ud til en masse unge studerende i deres eget miljø. Mange af dem stræber efter at blive fremtidens iværksættere og ledere, og jeg tænker, at det er udmærket i deres uddannelsesforløb at bidrage med lidt kunstnerisk dannelse og en indsigt i en anden verden.”

Det første værk Kunsthal Charlottenborg viser i samarbejde med CBS Digital Art Space er skabt af den danske kunstner Kim Richard Adler Mejdahl. Hans værk ‘No Ozone’ er en tegnet og animeret musikvideo på 3 minutter, hvor både musik, tegninger og animationer er skabt af kunstneren, der også selv har en hovedrolle i værket.

Kim Richard Adler Mejdahl forklarer selv om sin kunst:

– ”Meget af mit arbejde er forankret i nogle af de mest private historier fra mit eget liv, som handler om min far. Han var syg og blev alkoholiker, mens jeg var barn, så jeg kommer fra et voldsramt hjem, der var præget af en mand, der havde det svært og endte med at blive så dårlig, at hans liv endte på tragisk vis. Det, at vokse op med en voldelig far eller ægtefælle, giver én nogle ar, som man ikke kan fjerne. Det sidder der for good. Jeg har draget det ind i kunstens univers for at se, om man kan bære det ar med stolthed.”

‘No Ozone’ vandt sidste år soloprisen på Charlottenborg Forårsudstilling, og i år dimitterer Kim Richard Adler Mejdahl fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. CBS Digital Art Space er etableret med midler fra Bikuben Fonden, og værkerne skiftes løbende for at give studerende og medarbejdere et bredt indblik i videokunsten. Læs mere her.

Kim Richard Adler Mejdahls værk ‘No Ozone’ vises 15. maj – 26. juni 2019 i CBS Digital Art Space. Videoværket kan også ses online her.