Søg

Den Korte Radioavis kommer på museum

Genoplev alle afsnit af Den Korte Radioavis, når der indrettes radiobiograf 3. december 2019 - 5. januar 2020 på Kunsthal Charlottenborg mellem Kongens Nytorv og Nyhavn i København.

Nu kan alle danskere i fællesskab genopleve Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun fra Den Korte Radioavis. Hen over julen har Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med Radio24syv og Podimo nemlig valgt at indrette en radiobiograf, hvor de mange timers satire vil blive spillet for kunsthallens publikum.

Gennem årene har Den Korte Radioavis både været under angreb for den dagsaktuelle, hårde satire og er samtidig blevet hædret og har vundet utallige priser. Den Korte Radioavis har markeret sig med reel gennemslagskraft i dansk presse, og Dagbladet Information skrev blandt andet, at Den Korte Radioavis var “det skarpeste og skæggeste bud […] på en kvalificeret dækning af nyhedsdækningens tåbeligheder.”

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm udtaler om samarbejdet med Kunsthal Charlottenborg:

– ”Hvorfor I alverden man er interesseret i at høre mig læse gamle nyheder op, går over min forstand. Men det lyder grangiveligt som en endnu en idiotisk idé Michael Thouber har fået til Charlottenborg – han er jo så optaget af at få kvinder udstillet, men der har måske ikke været nogen af særlig kvalitet i kunstverdenen, så han har måtte bevæge sig over til journalistikken i stedet. Her er vi mange stærke kvinder.”

Og Rasmus Bruun tilføjer:

– ”WOW! Tænk, at jeg har været med til at skabt kunst?!?!?!? Det har jeg kun prøvet en gang før og det var da jeg kom til at trykke på Marco Evaristtis blender, fordi jeg troede det bare var for sjov – men det viste sig at være kunst. Jeg har stadig mareridt over den guldfisk.”

Radiobiografen til Den Korte Radioavis er blevet realiseret i et samarbejde mellem de to komikere, ejerkredsen bag Radio24syv, Podimo og Kunsthal Charlottenborg. Direktør på Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, udtaler:

”Vi vil gerne lægge hus til det skarpeste og mest nyskabende satire som Danmark har set i en årrække. De mere end 600 timers satire står som et værk i sig selv. Trods at kunsten heller ikke er gået fri af Kirsten Birgit og Rasmus’ hårde satire, så ser jeg uanset et direkte slægtsskab mellem den kritiske samtidskunst vi viser til daglig på Kunsthal Charlottenborg og den spiddende kritik af både aktuelle samfundsproblemer, magthavere og pressens dækning, som har kendetegnet Den Korte Radioavis”.

Den Korte Radioavis på Kunsthal Charlottenborg indvies med en introduktion af Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun tirsdag den 3. december kl. 17-18.

Fakta
Den Korte Radioavis var et satirisk radioprogram, der blev sendt fem gange ugentligt på Radio24syv i perioden februar 2015 til december 2017 og igen fra februar 2019 indtil Radio24syvs lukning den 31. oktober 2019. Programmets centrale karakterer er seniorkorrespondenten Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm spillet af Frederik Cilius og en fiktionalisering af satirikeren Rasmus Bruun, der spilles af samme.

Der er i alt ca. 650 timers satire fra Den Korte Radioavis. Kunsthallens radiobiograf kan besøges med betalt entré til Kunsthal Charlottenborg. Alle afsnit kan desuden høres døgnet rundt udenfor i Kunsthal Charlottenborgs gård. Mod forevisning af billet til Frederik Cilius og Rasmus Bruuns forestilling Sommeren på Birgitø er der gratis adgang til kunsthallen. Billet til showet kan købes her: ciliusbruun.dk/billetter

Podimo er en ny dansk podcasttjeneste, der lancerede i september 2019. Ambitionen er at skabe et økosystem for podcastere samt gøre det endnu nemmere at finde frem til lige præcis de programmer i det store podcast-ocean, der passer til den enkelte bruger. Berlingske og Podimo har netop indgået et samarbejde om at hele Radio24syvs bagkatalog, herunder samtlige 712 episoder af Den Korte Radioavis, i fremtiden vil være frit tilgængelig i Podimos app. Podimos app kan downloades på App Store eller Google Play.

Foto af Seth Nicolas. Download pressefoto her.