Søg

4.6 millioner kroner til samarbejde mellem Medicinsk Museion og Kunsthal Charlottenborg

Novo Nordisk Fonden donerer 4,6 millioner til projektet 'Mikrokosmos/Makrokosmos' udviklet og kurateret af Adam Bencard og Jacob Lillemose. Projektet bygger på et samarbejde mellem Medicinsk Museion, Novo Nordisk Fondens Center for Basic Metabolic Research (CBMR), begge Københavns Universitet, og Kunsthal Charlottenborg.

Ti projekter har modtaget støtte fra Novo Nordisk Fonden i et tematisk program for nytænkende kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi. Heriblandt et nyt fremtidigt samarbejde mellem Medicinsk Museion og Kunsthal Charlottenborg udviklet og kurateret af Adam Bencard og Jacob Lillemose. Ambitionen for projektet er intet mindre end at kortlægge grundvilkårene for menneskets eksistens ved at at kombinere kunst og videnskab på helt nye måder.

“Mikrokosmos/Makrokosmos som titlen antyder, tager udgangspunkt i den antikke idé om mennesket som en ’lille verden’, der både konkret og metaforisk indeholder og afspejler makrokosmos, den store verden omkring den. Denne tanke – at kroppen og verden er forbundet – har ny signifikans her i begyndelsen af det 21. århundrede. Vi ser og oplever i stigende grad, hvordan vi ændrer planeten, og der er en voksende interesse i og bekymring for, hvordan det påvirker os tilbage igen. Vi er forbundet både ’nedad’ til den mikrokosmiske verden af bakterier, virusser, svampe og andre mikroorganismer, der lever i os og omkring os, og ’opad’ til de makrokosmiske planetariske systemer, der udgør rammerne for vores arts eksistens og vores daglige liv.”

Igennem projektets 2½-årige liv, og altså både før, under og efter udstillingen, vil projektet arrangere debatter, filmvisninger, performances, podcasts og forelæsninger, hvor aktører fra forskning, kunst og offentlighed engagerer sig i emnet og sammen bliver klogere på kroppen i verden og verden i kroppen. Projektet kulminerer i en stor udstilling i 2021 på Kunsthal Charlottenborg. Læs mere her.