Søg

Den nyeste billedkunst fra kunstakademiet skyder foråret i gang på Kunsthal Charlottenborg

28 kunstnere udklækkes i år fra det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, og præsenteres traditionen tro på den årlige afgangsudstilling. Afgang 2021 kurateres af Vermilion Sands og åbner den 21. april kl. 12-20 på Kunsthal Charlottenborg.

Afgang er den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Udstillingen fejrer og fremviser værker skabt af de nyeste talenter fra Kunstakademiet og er på én gang kronen på værket og en indsigt flere års uddannelsesproces.

Afgang 2021 kurateres af Vermilion Sands, der siden 2016 har produceret udstillinger på deres eget udstillingssted med samme navn. Vermilion Sands består af Malene Dam, Kevin Malcolm og Nikolaj Stobbe, der med hver sin baggrund indenfor kunst og udstillingspraksis, formår at skabe innovative projekter med et internationalt udsyn. Kuratorgruppen udtaler om arbejdet med Afgang 2021:

“At tage afgang og møde en større offentlighed med sin kunst for første gang er en følsom og skelsættende oplevelse for mange dimittender. Det kræver en enorm arbejdsindsats, mentalt såvel som fysisk, og for de flestes vedkommende kan det betragtes som kulminationen af mange års arbejde. Det seneste år har omverdenen gjort sit for at forstyrre og udfordre denne krævende opgave mere end normalt. Ikke blot interne, men også eksterne omvæltende omstændigheder, som den aktuelle pandemi, har i høj grad påvirket afgangseleverne. Dette understreger, hvordan kunst altid er forankret til det sted og den tid, den bliver fremstillet i. Som en del af værkernes tilblivelseshistorie, på godt og på ondt.”

Årets 28 dimittender er:
Alma Ulrikke Bille Stræde, Andita Shabanaj, Anna Rettl, Birk Horst, Emilie Tarp Østensgård, Franziska Hoppe, Isabella Solar Villaseca, Javier Alvarez Sagredo, Jesper Christoffersen, Josephine Kamoun Johansson, Kajsa Karlsson, Klara Lilja, Lasse Bruun, Laura Elaine Guiseppi, Laurits Malthe Gulløv, Johan Malik Andersen, Marina Dubia, Mary Ann Cvahte, Mathieu J. H. Hansen, Nanna Katrine Hansen, Oliver Bak, Pauline Fransson, Peter Højbjerg, Sophie Filtenborg, Sufie Elmgreen (Star Suaning), Svend Sømod, Tomas Joshua Leth, Yujin Jung.

Afgang 2021 vises i de klassiske rammer af store ovenlyssale på Kunsthal Charlottenborg og ledsages desuden de sidste tre onsdage i udstillingsperioden af Afgang Live, der byder på performances, omvisninger, filmvisninger m.m. den 5., 12., 19. maj kl. 17-20. Læs mere om udstillingen her.

Læs mere om retningslinjerne for dit besøg på Kunsthal Charlottenborg her.