Søg

Open call til Charlottenborg Forårsudstilling 2022

Den 29. november – 19. december 2021 inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022. Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens censur, der spænder bredt fra medlemmer med en solid, international erfaring, til kunstnere med en nærhed til de kunstneriske uddannelser.

I perioden 29. november – 19. december 2021 kan alle kunstnere – uanset baggrund, uddannelse og nationalitet – ansøge om at få optaget værker på Charlottenborg Forårsudstilling 2022. Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Nordeuropa, og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857. Udstillingen fungerer i dag som en vigtig begivenhed for international billedkunst, arkitektur og kunsthåndværk/design.

ANSØG HER

Jury 2022
I 2022 består juryen af kunstnerduoen Hesselholdt og Mejlvang, billedkunstner Ursula Reuter Christiansen, arkitekt Peter Bertram, tekstilkunstner Grethe Wittrock og billedkunstner Sophie Suaning.

Årets jury er valgt med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens censur, der spænder bredt fra medlemmer med en solid, international erfaring, til kunstnere med en nærhed til de kunstneriske uddannelser, med Sophie Suaning, der tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2021. Efter den sidste, fysiske censurrunde vil Hesselholdt og Mejlvang kuratere udstillingen.

Om udstillingen
Forårsudstillingen har i årenes løb udgjort det første betydelige skridt for mange unge kunstnere i vejen mod en professionel karriere, samtidig med at udstillingen ofte har præsenteret nye værker af mere etablerede navne. Gennem Charlottenborg Forårsudstillings lange historie har kunstnere, der i dag er internationalt anerkendte, debuteret eller præsenteret værker på udstillingen, herunder Per KirkebyAlvar AltoJørn UtzonOlafur EliassonJasmina Cibic, Jeppe HeinbenandsebastianAnne Haaning og mange flere.

Charlottenborg Forårsudstilling afholdes hvert år på Kunsthal Charlottenborg i København. Charlottenborg Forårsudstilling 2022 vil blive vist i perioden 6. februar – 13. marts 2021. Læs mere om forårsudstillingen her

Charlottenborg Fonden
Udstillingen arrangeres af Charlottenborg Fonden og dens bestyrelse, bestående af billedkunstner John Kørner, arkitekt Peter Møller Rasmussen, fotograf Søren Rønholt, smykkekunstner Annette Dam, billedkunstner Christina Augustesen og billedkunstner Ann Sophie von Bülow.