Søg

Mohamed Bourouissa sætter fokus på maskulinitet med nyt filmprogram

Udstillingsaktuelle Mohamed Bourouissa har kurateret et nyt filmprogram særligt til Kunsthal Charlottenborgs biograf. Filmprogrammet byder på værker af seks unge filmkunstnere, der med hvert sit visuelle sprog yderligere udfolder tematikken maskulinitet, der også er et af omdrejningspunkterne i Bourouissas udstilling HARa!!!!!!hAaaRAAAAA!!!!!hHAaA!!!. Onsdag den 5. januar kan kunsthallens besøgende opleve hele filmprogrammet samt møde Mohamed Bourouissa og filmkunstnerne bag.

Den fransk-algierske kunstner Mohamed Bourouissa har i anledning af sin soloudstilling på Kunsthal Charlottenborg kurateret et filmprogram med værker af Laura Henno, David de Beyter, Tarek Lakhrissi, Sara Sadik, Rayane Mcridi samt Yasmina Benabderrahmane. Bourouissa udtaler om filmprogrammet:

”Jeg har i lang tid eftersøgt en måde, hvorpå jeg kan repræsentere mænd i mit arbejde og stille spørgsmål ved maskulinitet og dets magtstrukturer, hvad end det drejer sig om strukturer imellem individer eller i samfundet. Som yngre, udlevede vi vores maskulinitet igennem vores venskaber – en form for genkendelse, som medvirker til at skabe vores personligheder. Det var en måde at bekræfte vores mandighed (virilitet) som en rustning, der beskytter os mod verden. Virilitet er sommetider ledsaget af voldelighed og mandchauvinisme, men den indeholder ligeledes et moralkodeks og en styrke. Men hvad vil det sige at leve i normer/koder? Betyder det, at man er lukket inde i sine egne forestillinger om én selv og andre? I hvilket omfang er vi pålagt normer i dag?”

Kunsthal Charlottenborg inviterer til en aften med de seks filmkunstnere samt Mohamed Bourouissa selv, der også bidrager med et filmværk. Her vil man have mulighed for at se hele filmprogrammet samt møde filmkunstnerne bag. Mads Mikkelsen, programansvarlig på CPH:DOX, er aftenens moderator.

Program onsdag 5. januar
17.00: Introduktion
17.15: Filmscreening af det kuraterede program Masculinity
18.30: Kunstnere i samtale med Mads Mikkelsen
19.00: Pause & drinks
19.15: Intro til og screening af Mohamed Bourouissas film Link
19.45: Samtale mellem Mads Mikkelsen og Mohamed Bourouissa
20.30: Tak for i aften

Filmprogram kurateret af Mohammed Bourouissa:
David de Beyter: Just a good Crash (2016), 6 min.
Laura Henno: Koropa (2018), 19 min.
Tarek Lakhrissi: Out of the Blue (2019), 13 min.
Sara Sadik: Khtobtogone (2021), 16 min.
Rayane Mcridi: Love will come later (2019), 6 min.
Yasmina Benabderrahman: La Renardière (2016), 14 min.

Filmprogrammet vises desuden i Kunsthal Charlottenborgs biograf den 4. – 23. januar 2022 i kunsthallens åbningstid.

Arrangementet vil foregå på engelsk og er støttet af Institut français du Danemark. Der er gratis entré til arrangementet 5. januar og onsdage kl. 17-20, normal entré til screenings øvrige dage.

Foto: Rayane Mcirdi, Love will come later, 2019. Still foto fra film.