Søg

Chart 2022

Fra den 26. - 28. august lægger Kunsthal Charlottenborg igen hus til CHART. Årets program præsenterer et væld af offentlige begivenheder i kunsthallens gård med musik, performances, arkitektur, og installationskunst. Derudover kan du hele weekenden som en del af det omfattende program opleve en lang række talks.

Gå på opdagelse på kunstbogmessen, der viser det bedste på scenen for kunstnerbøger og print i Festsalen på Charlottenborg. Vær med til talks, performances, musikoplevelser og udendørs kunst-, design- og arkitekturinstallationer, bl.a. en stor stedsspecifik installation på Charlottenborgs facade mod Kgs. Nytorv skabt af den finske kunstner Kaarina Kaikkonen.

KUNSTMESSEN

Når kunstmessen, der præsenteres på Kunsthal Charlottenborg, åbner, vil CHART som den første messe i verden kunne præsentere en ligelig kønsbalance blandt de udstillede kunstnere, der vises af de 38 nordiske gallerier. Blandt highlights fra det kunstneriske program i kunsthallen er bl.a. en solo-præsentation af den norske maler Ida Ekblad, en af nordens nye, internationale stjerneskud. Den argentinske kunstner Tomas Saraceno præsenterer også nye værker, og kunstneren Charlie Roberts (US) har kurateret en præsentation af malere som Stevie Dix (BE) og Trude Viken (NO). Yngre nordiske kunstnere er også repræsenteret, bl.a. Sofia Hultén (SE), Nina Beier (DK) og Anna Aagaard (DK). Læs mere her.

KUNSTBOGMESSE

I Festsalen på Charlottenborg samles Nordens mest interessante uafhængige forlag og udgivere af kunstnerbøger for andet år til CHART Book Fair. Her viser uafhængige forlag samt veletablerede kunstforlag det bedste på scenen for kunstnerbøger og print. Læs mere her.

OFFENTLIGT PROGRAM

Over weekenden præsenteres et omfattende offentligt program i Charlottenborgs gård med musik, performances, arkitektur, og installationskunst. Hør bl.a. August Rosenbaum (DK), oplev intimkoncerter præsenteret med Brodie Sessions, udforsk en virtuel skulpturpark og overvær en performativ zine-workshop.

I en serie af talks dissekerer og debatterer kunstnere, kunstkritikere og kunstprofessionelle fremtidens kunstverden. Heriblandt med det franske ikon ORLAN, det internationale stjerneskud Yael Bartana og den svenske kunstner Camilla Engström i samtale med Johan af Klint, Hilma af Klints grandnevø.

Derudover kan du opleve en række kunstfaglige talks, hvor bl.a. direktør for Boijmans van Beuningen, Sjarel Ex (NL) i samtale med TF Chan (HK/UK) fra Wallpaper* fortæller om verdens første offentlige kunstarkiv, Depot Boijmans. Søndag den 28. august kan du opleve tre direktører for nordiske nationalmuseer, Mikkel Bogh fra SMK i København, Gitte Ørskou fra Moderna Museet i Stockholm og Karin Hindsbo fra det nyåbnede Nasjonalgalleriet i Oslo, der sammen reflekterer over nationalgalleriets rolle i dag. Søndagens program afsluttes med en samtale mellem to af nordens mest internationalt anerkendte arkitekter Bjarke Ingels (BIG) og Kjetil Trædal Thorsen fra norske Snøhetta. Læs mere her.

ARKITEKTUR

Fem teams af unge arkitekter, designere og kunstnere skaber midlertidige pavilloner, der under temaet Social Architecture udforsker nye rammer for fællesskab og sociale interaktioner. Finalisterne blev udvalgt af en international jury bestående af Bjarke Ingels, stifter og partner hos BIG (DK); Kjetil Trædal Thorsen, arkitekt hos Snøhetta (NO); Johanne Hestvold, kunstner (NO); Pleun van Dijk, kurator ved Future Material Bank (NL); Ditte Lysgaard Vind, grundlægger af The Circular Way (DK); Maria Foerlev, designgallerist og ejer af Etage Projects (DK). De fem pavilloner fungerer som barer, restauranter og mødesteder og drives i samarbejde med nogle af Københavns lokale pionerer. Læs mere her.

INFORMATION

Talks, performances og events i gården er tilgængelige for alle – resten af programmet kræver billet til CHART 2022. Find det fulde program her.

Åbningstider
26. august: 11-19 (gården er åben til 23)
27. august: 11-18 (gården er åben til 23)
28. august: 11-17

Køb din billet her. Det offentlige live-program er gratis.