Søg

Open Call: Charlottenborg Forårsudstilling 2023

For 166. gang inviterer Charlottenborg Fonden alle til at ansøge om at deltage i Charlottenborg Forårsudstilling på Kunsthal Charlottenborg. Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Nordeuropa og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857.

For at deltage i Charlottenborg Forårsudstilling 2023 skal man sende en digital ansøgning i perioden 1. – 22. december 2022. Alle kan ansøge med op til fem bidrag (værk eller værkserie) inden for, men ikke begrænset til, kategorierne kunst, arkitektur og kunsthåndværk/design.

En kunstfaglig jury bestående af arkitekt Peter Møller Rasmussen, billedkunstner Ann Sophie von Bülow, fotograf Søren Rønholt, designer Nina Nørgaard, billedkunstner Julie Falk, billedkunstner Skjold Rambow og kurator Isabella Hemmersbach vurderer alle indkomne udstillingskoncepter i fortrolighed.

Juryen udpeger de deltagende kunstnere og giver tilbagemelding om deltagelse senest d. 13. januar 2023. Værkerne skal indleveres til ophængning mandag d. 23. januar 2023.

Hver kunstner(gruppe) modtager 2.500 kr. for at udstille på Charlottenborg Forårsudstilling 2023.

Deadline for ansøgninger er torsdag d. 22. december 2022 kl. 11.59. ANSØG HER

UDSTILLINGSSTED & PERIODE
Charlottenborg Forårsudstilling vises på Kunsthal Charlottenborg i perioden 1. februar – 5. marts 2023.

PRISER
Den 8. februar 2023 uddeler Charlottenborg Fonden to priser: Soloprisen i samarbejde med Politikens Forhal og Deep Forest Art Land prisen.

Soloprisen belønner overordnet kunstnerisk kvalitet og relevans, og med prisen følger et legat på 10.000 kr. og en invitation til en soloudstilling i Politikens Forhal i 2024. Årets vinder bliver udvalgt i samarbejde med Signe Jochumsen, udstillingschef for Politikens Forhal.

Deep Forest Art Land-pris består af et legat på 10.000 kr. og muligheden for at skabe et stedsspecifikt værk til udstillingsplatformen Deep Forest Art Land i Kibæk. Vinderen bliver fundet i samråd med grundlæggerne af Deep Forest Artland Søren Taaning og René Schmidt.

OM CHARLOTTENBORG FORÅRSUDSTILLING
Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Nordeuropa og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857. Udstillingen fungerer i dag som en vigtig begivenhed for international billedkunst, arkitektur og kunsthåndværk/design.

Charlottenborg Forårsudstilling har i årenes løb udgjort det første betydelige skridt for mange unge kunstnere i vejen mod en professionel karriere, samtidig med at udstillingen ofte har præsenteret nye værker af mere etablerede navne. Gennem Charlottenborg Forårsudstillings lange historie har kunstnere, der i dag er internationalt anerkendte, debuteret eller præsenteret værker på udstillingen.

OM CHARLOTTENBORG FONDEN
Udstillingen arrangeres af Charlottenborg Fonden og dens bestyrelse, bestående af arkitekt Peter Møller Rasmussen, billedkunstner Ann Sophie von Bülow, fotograf Søren Rønholt, glaskunstner Nina Nørgaard, billedkunstner Julie Falk og billedkunstner Skjold Rambow.

For nærmere information se www.foraarsudstillingen.dk