Søg

Kulturnatten 2023 på Kunsthal Charlottenborg

Tag familien med fredag den 13. oktober og oplev kunsthallens nyåbnede udstillinger igennem en række inspirerende workshops. Her får du mulighed for at fejre kunsthallens jubilæum og udforske botanik, tilhørsforhold og historieskrivning ved at tegne og male plantearter, gå på kunstskattejagt og komme med dit helt eget bud på kunsthistorien.

Aftenens program

18.00 – 00.00: Skattejagt: Find detaljen fra værket
18.00 – 00.00: Udstillinger: Seeds and Souls og Full of Days
18.00 – 22.00: Workshop: Hvem får lov at skrive kunsthistorien?
18.00 – 22.00: Workshop: Hvad kan planterne fortælle os?

Skattejagt: Find detaljen fra værket

Aldersgruppe: Fra 5 år
Kom med på skattejagt i Kunsthal Charlottenborgs stort anlagte jubilæumsudstilling Full of Days og gå på opdagelse i både historiske og nye værker, der bl.a. tæller en omvendt søjle fra gamle dage, en installation af brusekabiner, fundne objekter fra Charlottenborgs loft samt mobile lærreder og bygningens horoskop.

Workshop: Hvem får lov at skrive kunsthistorien?

Aldersgruppe: Fra 5 år
Året er 2053 og du er blevet bedt om at lave en udstilling med den kunst, du allerbedst kan lide fra din egen levetid. Hvilke kunstværker skal være med på udstillingen og hvad ville evt. være dit eget kunstværk du kunne bidrage med? Dette er en mixed media-workshop, hvor du får mulighed for at optræde som kurator og lave din egen udstilling.

Workshop: Hvad kan planterne fortælle os?

Aldersgruppe: Fra 5 år
Alt levende som mennesker, dyr og planter bærer historier med sig om liv, rejser eller forflytninger. Inspireret af Ishita Chakrabortys installation i udstillingen Seeds and Souls, der beskæftiger sig med arters vidnesbyrd om at krydse grænser, vil vi i workshoppen skabe plantearter, lytte til deres historier og spørge ind til, hvad de kan lære os.

Praktisk information

Fredag den 13. oktober kl. 18.00-24.00
Entré: Adgang med Kulturpas til 110 kr.
Børn under 12 år har gratis adgang
Kulturpas kan købes på Kulturnattens webshop

Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg er skabt i samarbejde med kreativ konsulent og kunstunderviser Simone Syska Andersen. Læs mere om udstillingerne her.

Der vil være mulighed for at købe en dagens ret og drikkevarer i Apollo Kantine i kunsthallens stueetage.