Søg

Kom til fernisering med Thao Nguyen Phan på åbningsdagen for CPH:DOX

Onsdag den 13. marts slår Kunsthal Charlottenborg dørene op til soloudstillingen med den internationale stjernekunstner Thao Nguyen Phan. Udstillingen åbner i forbindelse med CPH:DOX og fejres med en talk med den vietnamesiske kunstner, der har udviklet et særligt visuelt sprog med inspiration fra filmskaberen Apichatpong Weerasethakul og Joan Jonas, en pionér inden for video og performance.

Den første soloudstilling i Skandinavien med Thao Nguyen Phan vil gennem mere end 100 værker fra de seneste ti år udfolde kunstnerens fængslende billedsprog i stemningsfulde filminstallationer, minutiøst udførte lakmalerier, lysskulpturer, sarte akvareller og arkitektoniske interventioner.

I hendes videoer bliver maleriet levende og skaber et drømmeagtigt billedsprog, hvor folketraditioner, eventyrfortællinger, litteratur, filosofi og hverdagsliv smelter sammen. Kunstneren undersøger Vietnams turbulente historiske begivenheder og reflekterer over menneskeskabte miljømæssige og sociale forandringer, såsom udnyttelse af naturressourcer og ødelæggelse og kolonisering af landskabet.

Ved at kaste et nyt blik på Phans karriere på tværs af lærreder, skærme og levende billeder konfronteres de besøgende med centrale temaer i hendes praksis: Forholdet mellem mennesker og natur; koloniseringen af Vietnam og landets sociale transformationer; den kulturelle sammenblanding af øst og vest, tradition og modernitet, lokalitet og globalitet; og kombinationen af hukommelse, folklore og myte for at skabe kollektive fortællinger som et alternativ til de officielle historiske beretninger påtvunget af dominerende politiske kræfter.

Thao Nguyen Phan (f. Ho Chi Minh City, 1987; bor og arbejder i Ho Chi Minh City) har studeret maleri på Ho Chi Minh University of Fine Arts, Lasalle College of Arts i Singapore og på School of the Art Institute of Chicago. Hun har senest udstillet på internationale institutioner som Pirelli HangarBicocca (2023), Den 59. Venedig Biennale (2022), Tate St Ives (2022). I 2016-17 var hun en del af Protegée Rolex, ledsaget af Joan Jonas som mentor, blandt de mest anerkendte samtidskunstnere i verden, og vandt Han Nefkens Foundation – LOOP Barcelona Video Art Award 2018. Derudover er hun medstifter af Art Labour-kollektivet i Ho Chi Minh City, som udforsker tværfaglig praksis og udvikler kunstprojekter til gavn for det lokale vietnamesiske samfund.

Reincarnations of Shadows er arrangeret af Pirelli HangarBicocca, Milano, hvor udstillingen blev præsenteret i efteråret 2023, i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg. Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg er kurateret af Henriette Bretton-Meyer og støttet af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, William Demant Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Program for åbningen

16.00-17.30: Fyraftensdrink i Apollo Bar, Negroni 60 kr.
17.00-18.00: Artist talk med Thao Nguyen Phan (engelsk)
18.00-20.00: Åbning af udstillingen Reincarnations of Shadows
18.00-20.00: DJ Aida Mai, baren er åben

Praktisk information

Thao Nguyen Phan: Reincarnations of Shadows
13. marts – 11. august 2024
Udstillingsåbning: 13. marts kl. 17.00-20.00
Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København K
Læs mere her