Søg

Årets afgangsstuderende fra Kunstakademiet skyder foråret i gang på Kunsthal Charlottenborg

Oplev den nyeste billedkunst af dimitterende talenter fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. 30 kunstnere præsenterer i år deres værker på den årlige afgangsudstilling, der åbner torsdag den 11. april på Kunsthal Charlottenborg.

Afgang er den afsluttende udstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Det er en udstilling, der både viser de individuelle kunstneriske praksisser, der udfolder sig på Kunstakademiet, og samtidig er det en kurateret gruppeudstilling, der giver et alsidigt bud på fremtiden inden for samtidskunst. Afgangsudstillingen vises i de klassiske rammer i Kunsthal Charlottenborgs højloftede sale og værkerne skabes i et væld af materialer og formater, fra fotografi, skulptur og maleri over lyd, video og performance.

Årets deltagende kunstnere er: Amanda Ramona, Ani Liv Kampe, Bjarke Jepsen, Cecilie Penney, Christine Dahlerup, Davide Hjort Di Fabio, Erdal Bilici, Eva Helene Pade, Freja Sofie Kirk, Hedvig Greiffenberg, Jacob Schill, Jiawei Zheng, Johan Bech Jespersen, Johanne Anastasia Stoffersen, Julie Nymann, Kamil Dossar Franko, Lukas Danys, Mikkeline Lerche Daa Natorp, Olga Kristine Stage, Philip Ullman, Sahar Jamili, Sara Krøgholt Trier, Sofus Keiding-Agger, Sophia Luna Portra, Tea Eklund Berglöw, Theodor Nymark, Thor Kazuo Buehlow, Tringa Gashi, Vibe Kilde, Wenjie Zhou

Afgang 2024 kurateres af Post Brothers, der er tidligere kurator på Kunstverein München samt forfatter og freelancekurator med erfaring fra både større og mindre institutioner, særligt i det østlige Europa. I forbindelse med udstillingen udtaler han:

”Det er afgørende at huske, at den årlige præsentation af de dimitterende kunstnere kaldes en ’Afgang’, og det er netop en afgang, ikke en debut. I løbet af de seneste år har de 30 udstillende kunstnere finpudset deres kunstneriske metode og udviklet deres egne unikke praksisser og en etik for at analysere og skabe i usikre tider. På Kunsthal Charlottenborg vil kunstnernes forskellige verdener mødes og forbinde sig med hinanden på uventede måder, samtidig med at de breder sig ud i vores, beskuernes, livsverdener.”

Udstillingen er støttet af 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond.

Events i forbindelse med udstillingen

11. april: Fernisering Afgang 2024
17.00-20.00: DJ, baren er åben
17.10-17.20: Åbningstale
17.20-20.00: Udstillingen er åben

24. april: Charlottenborg Live x Afgang
16.00-17.30: Fyraftensdrink i Apollo Bar, Gin & Tonic 60 kr.
17.00-20.00: Gratis entré til Kunsthal Charlottenborg
17.30-20.00: Kunstnerne introducerer deres egne værker på årets afgangsudstilling
19.00-20.00: Omvisning i de aktuelle udstillinger

Events i maj annonceres ultimo april på kunsthallens hjemmeside.

Praktisk information
Afgang 2024
12. april – 20. maj 2024
Fernisering: Torsdag 11. april kl. 17.00-20.00
Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København K
Læs mere her