Søg

Kunsthal Charlottenborg søger praktikant til efteråret 2024

Kunsthal Charlottenborg søger en praktikant til en studierelateret praktik med start i august/september 2024.

Kunsthal Charlottenborg ligger centralt placeret mellem Kgs. Nytorv og Nyhavn, og er et af de største og smukkeste udstillingssteder for international samtidskunst i Europa. Kunsthal Charlottenborg, der er en del af Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, har omkring 100.000 besøgende årligt fra både Danmark og udlandet.

Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede kunstnere fra både ind- og udland. Udstillingsprogrammet suppleres med en lang række aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og filmvisninger. Praktikstillingen fordrer indsigt og interesse i samtidskunst og moderne kunst og kultur, og som praktikant vil du indgå i et lille men velfungerende team. Læs mere nedenfor.

Arbejdsområde

Til vores udstillingsafdeling søger vi en dygtig og alsidig kollega, der især kommer til at beskæftige sig med opgaver indenfor flg. områder:

– Research og planlægning
– Udstillingsproduktion
– Formidling og kommunikation
– Produktion, planlægning og praktisk afvikling af events
– Administration

Hvad kræver det af dig?

Vi forestiller os, at du er i gang med en videregående uddannelse indenfor kunst og kultur (fx kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur), gerne på kandidatniveau. Praktikforløbet er planlagt til at vare et semester og tilrettelægges efter de af universitetet udstukne retningslinjer for en meritgivende praktik. Du skal have interesse for og også meget gerne viden om samtidskunst, og det er en fordel, hvis du har erfaring med produktion af udstillinger eller events.

Stillingen som praktikant er meget alsidig, og du vil komme til at arbejde på flere forskellige projekter, som regel samtidig. Vi søger derfor en initiativrig person, der kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret. Du har et køligt overblik og er ikke er bange for også at smøge ærmerne op og hjælpe os med de mange ad hoc opgaver, der også er en del af hverdagen i kunsthallen. Du er tillige god til at kommunikere, både skriftligt og mundtligt, og mestrer dansk såvel som engelsk.

Som praktikant kan vi tilbyde dig:

– Et indblik i og forståelse af arbejdet med samtidskunst i den danske og internationale kunstbranche
– En masse erfaring med spændende, studierelaterede opgaver
– En mulighed for at få den arbejdsrelaterede erfaring, som der er brug for i de ’rigtige’ jobs
– At du bliver en del af et lille og passioneret team

Praktisk info om ansættelse og ansøgning

Ansøgningsfrist: Søndag den 5. maj 2024
Start: Ultimo august, primo september 2024
Periode: Ideelt set fra september til december 2024
Antal timer: Der er tale om ca. 30 timer / 4 dage om ugen, men vi tager selvfølgelig hensyn til praktikantens forpligtelser i forhold til studiet, fx. projekter og eksaminer
Løn: Stillingen er ulønnet

For spørgsmål om stillingen kan du kontakte kurator Henriette Bretton-Meyer på 3374 4680 eller hbm@kunsthalcharlottenborg.dk

UPLOAD DIN ANSØGNING HER.

Ansøgning (max 1 side) og CV (max 1 side).

Vi glæder os til at høre fra dig!