Søg

Ahmet Öğüt: No Protest Lost

7 dec – 18 feb 2018 Fernisering: 6 dec 2017 18:00

Kollektiv hukommelse, lokal historie og kulturel identitet er blandt de emner, som den kurdiske kunstner Ahmet Öğüt (f. 1981) fra Tyrkiet beskæftiger sig med i sine opsigtsvækkende og ambitiøse projekter, der tager pulsen på vores samtid.

Med kritisk sans og et glimt i øjet præsenterer Öğüt komplekse problemstillinger i værker, der spænder fra skulptur og film over installation og performance til iscenesatte begivenheder, som publikum inviteres til at deltage i.

Til soloudstillingen i Kunsthal Charlottenborg præsenteres en lang række af Öğüts rammende værker, der ikke tidligere har været vist i Skandinavien. Desuden udstiller Öğüt et nyt værk: et bronzemonument til minde om internetaktivisten Aaron Swartz (1986-2013), der indtil sin død kæmpede imod masseovervågning og for den frie kultur på internettet.

Ahmet Öğüt har udstillet over hele verden på velrenommerede udstillingssteder, heriblandt Van Abbemu- seum, Eindhoven; Contemporary Art Centre of South Australia, Adelaide; Witte de With Center for Contem- porary Art, Rotterdam; Kunsthalle Lissabon og Künstlerhaus Bremen.

Støtte

Udstillingen er støttet Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond. Tak til Rekvisitudlejningen, der har bidraget til udstillingen.

Næste