Søg

Alexander Tovborg

Kirken

10 jun – 6 aug 2023

Til sommer præsenterer Kunsthal Charlottenborg den hidtil største soloudstilling med den danske kunstner Alexander Tovborg (f. 1983). Kunsthallens store sydfløj omdannes til en totalinstallation med kirkens rum som arkitektonisk og konceptuel ramme.

Alexander Tovborg har markeret sig som én af de mest anerkendte, nytænkende og opsigtsvækkende kunstnere på den danske såvel som den internationale kunstscene. Tovborgs værk er gennemstrømmet af et konsistent kunstnerisk projekt og en stærk vision om medmenneskelighedens genkomst i en tid præget af globale kriser.

Udstillingen Kirken markerer en ny retning i kunstnerens hidtidige arbejde. Gallerierne vil transformere sig til et helligt rum, der sætter scenen for nye tanker, idéer og handlinger. Religiøse grundsætninger mødes af frigørende modfortællinger om tro og overtro, myter og ritualer i Tovborgs både stringente og labyrintiske værker. Hans monumentale maleriers farvestrålende kompositioner skaber samtidig ro for eftertænksomhed og belyser eviggyldige temaer som sorg og glæde, ængstelighed og barmhjertighed.

Udstillingen er kurateret af Simon Friese og Naja Rasmussen i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg.

Støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

Næste