Søg

Charlottenborg Forårsudstilling 2016

11 mar – 17 apr 2016

Forårsudstillingen er én af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Europa, og har siden 1857 været et af højdepunkterne i Charlottenborgs årsprogram. Kunsthallen danner igen i år rammerne for Forårsudstillingen, der traditionen tro byder ind med en bred vifte af genrer indenfor kunst, arkitektur og design.

Forårsudstillingen har i år modtog kunstneriske bidrag fra 818 ansøgere, hvoraf 117 kunstnere fra hele verden har fået muligheden for at udstille for et internationalt publikum. Flere kunstnere er fra Danmark og Europa, men årets udstilling rummer også bidragsydere fra lande som Mexico, Puerto Rico og USA. Bag de i alt 174 værker står deltagere med vidt forskellige baggrunde og erfaringer, nogle med længere udstillingshistorie i ryggen, andre som spirende talenter.

Værkerne på Forårsudstillingen 2016 er udvalgt af en international jury bestående af kunstner FOS (DK), kunstner Molly Haslund (DK), designer Anton Alvarez (SE/CL), arkitekt Anders Abraham (DK) og kurator Thorsten Sadowsky (CH/DK).

Foruden selve værkudvælgelsen har juryen nomineret 10 kunstnere til årets 2 jurypriser: Den Nationale Solopris og Den Internationale Solopris. Med solopriserne følger en invitation til at udstille i et eget rum på næste års Forårsudstilling.

Modtagerne af sidste års nationale og internationale solopriser blev den danske arkitekt-design duo Anne Dorthe Vester og Maria Bruun og den tyske maler Marlon Wobst. På årets udstilling findes derfor to soloudstillinger med nyskabte værker af disse kunstnere.
Velkommen på Forårsudstillingen 2016!

Læs mere her.

Næste