Søg

FOS

Koøje

20 mar – 17 may 2015

I den hidtil mest omfattende soloudstilling med den internationalt anerkendte danske kunstner FOS, skabes en totalinstallation med såvel tidligere som helt nyproducerede værker. Her optræder geologiske sedimenter, syngende nøgler og kæmpemæssige billboards side om side, og fortæller om vores fælles historie, hukommelse og hukommelsestab.

FOS (1971) har en særlig evne til at gøre det komplekse forståeligt, mens han leger og udfordrer sig selv, publikum og kunstverdenen som sådan. FOS’ totalinstallationer, som han selv kalder Social Design, favner poesi og humor og slår samtidig kritiske toner an, men installationerne bliver først rigtigt totale i kraft af det publikum og de aktiviteter, de huser.

Et eksempel på sådanne installationer er Osloo, som han skabte til Venedig Biennalen i 2011 – en båd (med bar, scene og egen radiostation), der dannede ramme om et intensivt program af performances, oplæsninger, koncerter og forelæsninger. Værket var FOS’ bidrag til den danske pavillon på biennalen.

”Vi er meget stolte over, at Kunsthal Charlottenborg kan åbne dørene for FOS’ hidtil største soloudstilling, og kunsthallens voluminøse rum giver FOS en enestående mulighed for at arbejde med skala; fra gennemgribende rumlige greb til installering af detaljerige og fine objekter i vitriner og på piedestaler” fortæller konstitueret direktør Henriette Bretton-Meyer.

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Andersen Contemporary, Max Wigram Gallery, Københavns Kommunes Billedkunstudvalg, Aulin Gardiner og Gulve, Flügger, Kvadrat, Genbyg, City Media & Daluiso A/S.

Næste