Søg

Jane Jin Kaisen

Community of Parting

13 jun – 16 aug 2020

Henover sommeren dedikerer Kunsthal Charlottenborg den store sydfløj til en soloudstilling med den internationalt anerkendte kunstner Jane Jin Kaisen. Centralt i udstillingen, der er den hidtil mest omfattende af den koreansk-fødte danske kunstner, er hendes overvældende filmværk Community of Parting, der blev vist i Den Koreanske Pavillon som del af den prestigefyldte Venedig Biennale sidste år.

Filmen er en montage af shama-nistiske ritualer, naturscener, bylandskaber og arkivmateriale, der suppleres af poetiske voice-overs og vidnesbyrd. Selve optagelserne er skabt over en femårig periode, og Jane Jin Kaisen har filmet i både Nord- og Sydkorea, men også i Japan, Kina, Kazakhstan, USA og Tyskland. Værket er til dels selvbiografisk, hvor kunstnerens baggrund som koreansk adopteret, på tærsklen mellem kulturer og familier – væves sammen med myter, ritualer og historiske begivenheder. Herfra trækkes forbindelser til et udvalg af tidligere værker fra de seneste ti år, hvor kunstneren udforsker emner som hukommelse, adskillelse, oversættelse og migration i krydsfeltet mellem personlige og kollektive historier.

Udstillingen er kurateret af  Henriette Bretton-Meyer.

Støttet af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Grosserer L.F Foghts, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, Statens Værksteder For Kunst og William Demant Fonden.

Næste