Søg

Jeannette Ehlers

11 jun – 7 aug 2022 Fernisering: 10 jun 2021 17:00

Jeannette Ehlers har de seneste år indtaget en helt central rolle på den danske kunstscene ved at fokusere på at skabe en fælles bevidsthed omkring kolonitiden, et hidtil overset kapitel i dansk historie. Med sine påtrængende værker trækker hun tråde på tværs af kontinenter, oceaner og menneskeskæbner og viser at tematikkerne er globale; at Danmarks fortid hænger uløseligt sammen med resten af verdens.

I sommerens stort anlagte soloudstilling vil Jeannette Ehlers netop fokusere på dansk kolonihistorie, kollektivitet og kunstens aktivistiske potentiale gennem skulptur, video og performance.

Udstillingen vil præsentere en række eksisterende projekter i samspil med flere helt nye værker; ét af dem tager udgangspunkt i den spirituelle karnevalsfigur Moko jumbie, der via vestafrikansk tradition forekommer i Caribien. Jeannette Ehlers arbejder pt på et performativt filmprojekt skabt særligt til udstillingen med denne healer-figur i centrum.

Samlet set vil udstillingen pege på transgeografiske forbindelser og modhistorier, der stadig skal finde sin plads i historien og forene fortid og fremtid. Udstillingen vil flette det historiske, det kollektive og det oprørske sammen med det velkendte, det kropslige og det poetiske.

Udstillingen kurateres af Awa Konaté og Lotte Løvholm og er støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond samt Statens Kunstfond.

Næste