Søg

Museum Pist Protta

35 års alternativ kunsthistorie

16 sep – 6 nov 2016 Fernisering: 15 sep 2016 19:00

Kunsttidsskriftet Pist Protta er en helt særlig institution i dansk kunstliv. I gennem 35 år har tidsskriftet formidlet en alternativ kunsthistorie i form af over 70 originale tidskrifter med bidrag fra hundredevis af danske og udenlandske kunstnere.

Pist Protta skrives, redigeres og udføres fortrinsvis af billedkunstnere og er udkommet siden 1981, hvilket gør det til et af landets ældste kunsttidsskrifter.Hvert eneste nummer af Pist Protta adskiller sig fra de øvrige, hvad angår både indhold og form, og der eksperimenteres med format, layout, papirkvalitet, trykmetode og de grafiske virkemidler i et forsøg på at give hvert nummer af tidsskriftet et selvstændigt udtryk – som en kunstudstilling i sig selv.

Udstillingen om og med Pist Protta præsenterer ikke blot selve tidsskriftet, men er en vildtvoksende museumsinstallation fuld af skulpturer, artefakter, billeder og videoer af en lang række kunstnere, der gennem tiden har bidraget til tidsskriftet.

Udstillingen udfolder historien om Pist Protta og er tilrettelagt i tæt samarbejde med tidsskriftets redaktion, der består af billedkunstnerne Jesper Fabricius og Jesper Rasmussen samt grafisk designer Åse Eg Jørgensen. Redaktionen har struktureret udstillingen omkring seks temaer: Arkiv, Koncept, Form, Rejse, Himmerland og Om Pist Protta, der belyser forskellige facetter af tidsskriftet.

Udstillingshashtag til sociale medier: #museumpistprotta

Næste